JEN ATKIN

Omiljena frizerka Kardashianki otkriva kako spriječiti daljnje oštećivanje kose u kućnoj izolaciji

06.04.2020 u 12:57

Bionic
Reading

Svi znamo da je boravak u toplini doma u ovom trenutku apsolutno najvažniji u sprječavanju daljnjeg širenja koronavirusa, a vrijeme provedeno u kućnoj izolaciji mogli bi iskoristiti za uvrštavanje u svoju beauty rutinu pojedinih tretmana za kosu u misiji njezina očuvanja do ponovne posjete frizerskom salonu. Jen Atkin, poznata frizerska stilistica slavnih čije klijentice čine i članice klana Kardashian s brojnim damama odlučila je podijeliti vlastiti vodič pomoću kojeg ćete iz izolacije izaći s najzdravijim izgledom kose

Svjesne činjenice da u narednim danima ne moraju ići u javnost, pojedine dame sklonije su zanemarivanju svoje kose koje često uključuje preskakanje njezina četkanja ili rjeđeg pranja, a poznata frizerska stilistica Jen Atkin mišljenja da iako dame danas možda ne vide svrhu u klasičnom tretiranju kose, od istih ne biste trebali odustati.

Osim četkanja kose, Atkin sugerira da u svoju rutinu po pitanju održavanja kose uvedete pojedine tretmane poput maski za kosu i da se u izolaciji ne libite eskperimentirati s različitim stajlinzima kose, za koje ćete inspiraciju s lakoćom pronaći na YouTubeu-u. Osim navedenog, Atkin savjetuje da nakratko odustanete od korištenja 'vrućih' alata za kosu poput figara ili pegle i da uzmete u obzir korištenje vitamina za kosu u svrhu održavanja njezinog zdravog izgleda.

Prema riječima frizerske stilistice, boravak u kućnoj izolaciji idealno je vrijeme da se pozabavite svojom kosom i stvaranjem novih rutina s ciljem održavanja njezinog zdravog izgleda.

'Budite strpljivi prema sebi tijekom postupka isprobavanja pojedinih tretmana i mogućih pogrešaka koje s njima dolaze. Pronađite ono što vam najbolje odgovara i držite se te rutine', savjetuje Atkin.

Četkajte kosu

Na ovu klasičnu rutinu tretiranja kose, prema riječima frizerske stilistice slavnih, trebali biste gledati kao na jutarnje i noćno pranje zubi.

Četkanje kose je najlakši način da kosu očuvate zdravom. Četkanjem kose može se potaknuti vlasište na povećanje cirkulacije krvi, dovodeći kisik i hranjive tvari u korijen kose. Na četkanje kose gledajte kao na limfnu masažu vlasišta, a ukoliko ju četkate prije pranja na kosu može djelovati kao šampon. Sam postupak četkanja koše može pomoći u uklanjanju nakupljenih proizvoda, suhe kože i ostalih nečistoća na vlasištu i kosi. Čvorovi ili zapetljana kosa često uzrokuju lomljenje vlasi, pa četkanje kose na dnevnoj osnovi može pomoći u sprečavanju njezinog čupanja i daljnjeg oštećenja.

Meke gumice za kosu i jastučnica od svile ili satena

Osiguravanje kose sa oštrim ukosnicama ili jakim gumicama može uzrokovati lomljenje vlasi i dodatan stres za kosu, a dok spavamo na isti način možemo uzrokovati njezino oštećenje. Klasične pamućne jastučnice u stanju su stvoriti nepotrebne čvorove na kose i dodatno ju oštetiti, a navedeno ćete s lakoćom izbjeći polaganjem glave na glatke površine, odnosno jastučnice od satena ili svile, ili spavanjem s maramom od navedenih materijala ako se ne možete oprostiti od pamučne posteljine.

Detoks rutina za kosu

Suzdržavanje od korištenja 'vrućih' alata poput fena, pegle ili figara logičan je potez u duljem očuvanju zdravog izgleda kose jer oštećenja prirodno nastaju kada se na kosi neprestano koristi prekomjerna toplina.

Pojačavanje hidratacije u vidu maski za kosu može pomoći da izgleda zdravije i da s njom s lakoćom upravljate. Isto tako, omiljena frizerka Kardashianki savjetuje korištenje šampona na bazi jabučnog octa koji djeluje poput tonera za kosu i vlasište jer uspijeva ukloniti nakupljenu prljavštinu, ulja, ostatke proizvoda i naslage vode s kose, a da ju pritom čini sjajnom i glatkom.