kao iz 'masterchefa'

Omiljen prilog: Napravite slasne domaće mlince bez puno muke

07.04.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Mlinci tradicionalno jelo hrvatske i slovenske kuhinje, a u kontinentalnom dijelu najčešći su prilog svečanih blagdanskih ručkova, ali i posebnijih objeda nedjeljom. Za slasne mlince nije potrebno puno muke i znanja, već vješta ruka i osjećaj

Tiktokerica Maja Jalšovec često dijeli svoje kulinarsko umijeće s pratiteljima na društvenim mrežama, a nedavno je podijelila recept za osnovni sastojak svakog tradicionalnog nedjeljnog obiteljskog ručka - recept za mlince! Teško je pronaći savršene mlince u dućanu ili pekarni jer ovom prilogu iz sna nitko ne gleda kroz prste, no ovaj recept za one domaće oduševit će sve za stolom!

Maja je prošle sezone sudjelovala u Masterchef-u, a stečeno znanje rado dijeli na TikTok-u gdje njezine video klipove prati vjerna zajednica obožavatelja njezinih recepata.

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 dl vode

Slijedite ove korake:

  1. Na pola kile brašna dodajte dva jaja i dva decilitra vode te rukama miješajte otprilike 7 minuta, sve dok ne dobijete kompaktno tijesto od kojeg ćete napraviti lopticu koju ćete ostaviti da 'odmara' oko 30 minuta.
  2. Nakon 30 minuta razdijelite lopticu u četiri jednaka dijela i svaku razvaljajte na oko 1 milimetar debljine i izrežite na manje komade kako biste si olakšali pečenje tijesta.
  3. Na dno pećnice stavite papir za pečenje (imajte na umu da ćete morati promijeniti papir za pečenje dok završite s pripremom ovog ukusnog priloga) i na to stavite mlince koje ćete peći na temperaturi od 250°C po jednu minutu sa svake strane.

4. Kasnije je procedura jednaka kao sa svim kupovnim mlincima: ubacite ih u kipuću vodu koju ste prethodno zasolili te nakon dvije minute procijedite i ubacite u tepsiju u kojoj se prethodno ispekli meso kako bi mlinci poprimili mast, točnije najslasniji dio. 

dom po mjeri

Zaboravite na minimalizam i bijelu boju: Vibrantne nijanse i upečatljivi detalji ovaj su dom transformirali u prostor za uživanje

Pogledaj galeriju