PAISLEY manija

Od Belle Hadid do Irine Shayk: Slavne ljepotice ne mogu odoljeti nekoć omraženim hlačama

26.08.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Vjeruje se da motiv kapljice paisley, poznat kao buta, simbolizira vječnost, stoga je jedino ispravno da će nakon proglašenja modno mrtvim i naizgled beskrajnih izdanja dama na glazbenom festivalu Coachella, gdje se najčešće isticao na uskim modelima hlača, ponovno uskrsnuti poput feniksa

Tijekom šopingiranja u vintage buticima u njujorškom Brooklynu, 'it' djevojka današnjice i poznata američka manekenka Bella Hadid nosila je model traperica ukrašen prepoznatljivim paisley uzorkom, a za njih je zaslužan poznati talijanski brend Etro. Ugledavši ju u hlačama paisley uzorka, brojni korisnici Twittera njezin stajling usporedili su s izgledom generiranih likova iz popularne igrice Sims i nisu bili u krivu.

Paisley hlače nisu česti prizor na modnoj sceni, pogotovo nošene u neironičnom smislu, no ako Bella Hadid u njima izgleda kao lik iz Simsa, njezina vojska obožavateljica nesumnjivo će poželjeti kopirati njezin izgled.

Hlače ukrašene uzorkom paisley i s potpisom talijanske kuće Etro, osim Belle Hadid, u vlasništvu su većine slavnih trendseterica. Njezine kolegice s modnih pisti, manekenku Irinu Shayk i Elsu Hosk, imali smo priliku ugledati u istim hlačama u ponešto drukčijoj boji, a slavna švedska glumica i oskarovka Alicia Vikander tijekom ljetnog odmora na Ibizi u srpnju primijećena je u komadima ukrašenim uzorkom paisley.

Kraljica bikinija Emily Ratajkowski prošloga mjeseca u New Yorku viđena je u paisley haljini s potpisom popularnog australskog brenda Realisation Par, a slavne sestre Kendall Jenner i Kourtney Kardashian na Instagramu tijekom zajedničkog odmora u Italiji pohvalile su se stajlinzima u znaku ovog prepoznatljivog uzorka.

Sudeći po velikoj popularnosti paisley uzorka u svijetu slavnih, sa sigurnošću se može tvrditi da je ovaj modni trend ponovno relevantan i da se nosi neovisno o sezoni ljetnih festivala u kojoj ove godine, zahvaljujući pandemiji koronavirusa, nitko nije imao priliku uživati.

Veliku popularnost paisley uzorak posljednji put doživio je početkom milenija, a osim što se godinama veže za festivalsku modu, označava i takozvani boho stil odijevanja kojem tradicionalno raste popularnost u ljetnim mjesecima u godini, a u zagasitoj paleti boja često zna krasiti i brojne komade namijenjene jesenskoj sezoni.

Hlače paisley uzorka s potpisom high end brendova