NOVI DIZAJN

Očekujte da novi Volvo XC90 izgleda ovako

08.01.2014 u 12:55

Volvo XC Coupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: volvo

Bionic
Reading

Godina 2014. je ona u kojoj bismo napokon, čini se, trebali dočekati nasljednika vremenom pregaženog XC90. No prije nego što se to dogodi, valja nam se strpjeti još malo

Šveđani će nam čekanje prikratiti konceptom koji bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji. Concept XC Coupe, vjerovali ili ne, ogledni je primjer novog dizajnerskog jezika koji Volvo planira preslikati na svoje crossovere i SUV-ove.

Odobravamo.

Tu je nova maska naglašena povećom rešetkom hladnjaka i svjetlosnim sklopovljem s LED svjetlima u obliku slova T. Tehnologija LED svjetala atraktivno formira i stražnji kraj automobila, a premda nismo neki ljubitelji SUV-ova koji žele biti kupei, moramo priznati da ovaj švedski izgleda sasvim solidno.

Nije sve u dizajnu. U Volvu tvrde da je koncept stvoren kako bi naglasio prednosti nove modularne platforme SPA koju će u Gotteburgu koristiti za sve modele, počevši s XC90.

Prednosti nove platforme su, između ostalog, niža masa i povećana torzijska krutost zahvaljujući uporabi čelika visoke čvrstoće i borona.

Koncept će službeno biti predstavljen u Detroitu idući tjedan.