MAJKA I STUDENTICA

Obiteljska idila Anje Alavanje Romac

11.02.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Anja Alavanja Romac otkrila nam je zašto se ugledala na Jadranku Kosor, što će joj biti najljepša gesta za Valentinovo i zašto se ne žuri na posao

Anja, dodala si još jednu titulu na poznate stihove. Osim što si žena, majka kraljica, još si i studentica? Kako stigneš?
Uh, malo mi je naporno. Ali nakon sto godina studiranja (zbog prekida), sad kad sam stigla do te pete godine, izdržat ću u jednom dahu do kraja. A ništa, čim mali zaspe, ja na učenje.

Stvarno si se uhvatila u klinč s fakultetom; jesi li pri kraju?
Jesam, još samo tri ispita i dodat ću si još i mr.

Još si doma uz Jakova; kada se vraćaš u uredničku fotelju?
Odlučila sam malo produžiti porodiljni. Što ću kad sam slaba na svog junaka (sulejmanologija), pa ostajem s njim doma do jeseni. Čisto dok mi junak ne prohoda, ne počne se sam hraniti, premotavati, kuhati...



Nedostaje li ti posao?

Mislila sam da neću moći bez posla, ali majčinstvo je zahtjevna uloga. Dan ti je ispunjen samo tako.

Pratiš li sve na glazbenoj sceni ili si ispala iz štosa?
Sve se bojim da ću, kad se vratim na posao, ljude pozdravljati sa Doblo jutlo, kuc-kuc, i slično. Pratim sve; znam da Jacques ima dva dječja albuma, znam da je mama Taranta našla maloga Juju, znam lupiti nogama u pod i zbog čega plače zeko. Dakle, sve bitno.


Što planiraš za Valentinovo, budući da ti je bolja polovica umjetnik, sigurno će ti organizirati nešto romantično?
Znaš kako se kaže, u postolara poderane cipele. Tak bum i ja uživala u umjetnosti na Valentinovo. Nek uspava Jakova prije ponoći - bit će mi to čista romantika. Ono, zavaljati se i gledati 'Dva i pol muškarca'. Mi presretni!

Nedavno je Jakov proslavio prvi rođendan tulumom uz tamburaše, kako je bilo? Baš je bećar…
Ha, ha, baš je Željko, kao čistokrvni roker, izjavio, da nije ni sanjao da će ikada u životu angažirati tamburaše. Ali budući sam ja prije godinu dana bila na stolu, a on se naslikavao s osobljem, ispunio mi je želju. A i kako se nismo vjenčali u Hrvatskoj, rekli smo da ćemo sad sve počastiti. Ma ustvari, Jakov je inzistirao. I na muzici, i na piću, i nije se dao do jutra… A što ću, slaba sam na princa.

Angažiraš li baka-servise kad možeš?

Pa ne baš često. Jedna je baka u Sinju, a moja je još daleko od penzije, tako da, da se pozovem na gospođu Kosor; kud Jakov, tud i ja.

Ima li Jakov najboljeg frenda?
Ima dvije najbolje frendice s kojima se druži po desetak puta po noći. A ima i dva najbolja frenda; Bornu i Niku. Naime, dvije frendice su rodile kad i ja, tako da smo jedno veselo društvance. Često nas ekipa pita na kakvom smo to ludom tulumu bile prije godinu i devet mjeseci.

Svi komentiraju da nakon porođaja izgledaš bolje nego ikada, jesu li zaslužni geni ili vježba?
Otkada sam rodila, dižem više od Pešalova. U jednoj ruci Jakov od 11 kila, a u drugoj kolica, sjedalica, igračke, vrećice iz dućana... I tako to. A malo i vježbam na fitnesu za mame i bebe. A malo se i dižem po noći; jedno desetak puta u prosjeku.

Koliko te majčinstvo promijenilo?

Sad bih trebala reći da sam postala bolja i kvalitetnija osoba; da sam spoznala prave vrijednosti... Pa, eto, postala sam bolja i kvalitetnija osoba, spoznala sam prave vrijednosti. Ma, ustvari, to mi je došlo tako prirodno, da uopće ne razmišljam o tome na taj način. Jednostavno, ništa više nije isto; sve je još ljepše. Imam najboljeg kompića na svijetu.

Kako je u bračnim vodama? Preporučuješ li ih svima?

Plivamo, plivamo... I uživamo. Prava smo mala vesela družina. U biti, imam dva najbolja kompića ma svijetu. Hm, pa sad, da su svi kao moj zakoniti, onda bih preporučila, he, he. Sad kad ovo pročita, pitat će me što trebam. ;)