ZA RAZLIKU OD ŽENA

O seksu svakodnevno razmišlja 60 posto muškaraca

09.02.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Poražavajuće zvuči podatak da oko 81 posto ljudi izbjegava ili odgađa seks koristeći se pritom klasičnim izgovorima, stoji u američkom ispitivanju seksualnih navika. Naravno, u tome prednjače žene kojima seks nije visoko na listi prioriteta, za razliku od 60 posto muškaraca koji na seks pomisle barem jedanput dnevno

Američki Nacionalni centar za istraživanje ispitao je 1.000 odraslih osoba o njihovim seksualnim aktivnostima u 2008. godini. Pokazalo se da je 81 posto ispitanika izbjegavalo ili odgađalo seks u protekloj godini. Izgovori su im bili uglavnom dobro poznati. Najviše ih se izvlačilo na ono klasično preumoran/a sam, ne osjećam se dobro ili nisam raspoložen/a.

Rezultati ispitivanja pokazali su i ovaj put da su muškarci ti kojima je seks češće na pameti, jer 60 posto muškaraca otkriva da o seksu misle barem jedanput dnevno, dok ta misao svakodnevno prolazi kroz glavu tek 19 posto žena. Ne čudi ni to što je seks jako važan za 64 posto muškaraca i tek 47 posto žena. Poražavajuće svakako zvuči podatak da je 58 posto žena zadovoljno svojim seksualnim životom, dok su muškarci očito nešto manje zahtjevni jer je istim zadovoljno 66 posto muškarca.

Da seks ne mora uvijek biti spontan, mnogi su shvatili na vrijeme. Tako je 45 posto njih priznalo da su planirali seks s partnerom, od čega ih je sedam posto pritom koristilo obični ili elektronski kalendar ili mobitel kako taj 'svečani' trenutak ne bi smetnuli s uma. Oko 20 posto ispitanika priznalo je da nije otišlo na posao da bi obavili planirani seks, 21 posto ih je propustilo izlazak s društvom, a 15 posto je zbog seksa propustilo zakazani sastanak.