PTIČICA!

Novi Volvo XC40 uhvaćen za vrijeme službenog fotkanja

06.06.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Nije uopće čudno što većina proizvođača automobila danas pribjegava zahvatima u Photoshopu kako bi se na službenim fotografijama činilo kao da su snimljene na otvorenoj cesti

Fotografije se snimaju u studiju kako automobil prije vremena ne bi bio izložen znatiželjnim očima. Zašto? Uzmimo za primjer Volvov novi automobil XC40 koji je na internetu osvanuo mnogo prije nego što su se Šveđani tome nadali.

Jedan od članova nizozemskog foruma ljubitelja Volva nabasao je na nekamuflirani model za vrijeme službenog fotografiranja, i sada njegova zrnata fotka niske rezolucije obilazi svijet.

O samom automobilu, naravno, ne znamo ništa. Automobil je zasigurno građen na platformi modela S40/V40 te će ovom potonjem biti ono što je XC70 modelu V70 - crossoverska izvedba s nešto višim odstojanjem od tla te kombinacijom plastičnih i metalnih štitnika za robusniji izgled i povremenu vožnju makadamom.

Ostaje za vidjeti hoće li integralni pogon biti serijski dostupan, kao i koje će motore Šveđani smjestiti pod poklopac.

Automobil bi mogao biti premijerno predstavljen nadolazeće jeseni u Parizu, no kompletan medijski izvještaj zbog ovog curenja, vjerojatno ćemo dočekati i puno, puno ranije.