PRAKTIČNO I ATRAKTIVNO

Novi trend u oblaganju zidova i podova

Bionic
Reading

Novi atraktivan proizvod koji se pojavio na našem tržištu su visokodekorativne smole, koje su idealne za postavljanje na horizontalne podne i vertikalne zidne površine, ali se mogu postavljati i kao završne obloge namještaja, jer su kompatibilne sa svim vrstama materijala, osim plastike

Atraktivne, izazovne, neograničenih mogućnosti u kreativnom izražavanju – visokodekorativne smole pravi su odgovor za sve željne noviteta u uređenju doma. Ove vrste podova pripadaju skupini toplih podova, kompletna površina se izvodi bez fuga tako da je vizualno cjelovita. Površina poda ima određenu fleksibilnost, pa ne puca pri padu težih predmeta. Idealno zamjenjuju keramičke pločice u kuhinjama, kupaonicama i ostalim prostorima. Upotreba visokodekorativne smole sve je češća, a razlog tomu jest to što interijer preobražava na unikatan i ekstravagantan način.

Fleksibilna i izdržljiva, visokodekorativna smola s vrhunskim dekorativnim mogućnostima idealna je za stvaranje ekskluzivnih ambijenata te rješavanje važnih strukturalnih i funkcionalnih zahtjeva.

Na tržištu su prisutne tri vrste visokodekorativnih smola, koje se međusobno razlikuju završnim efektom i cijenom. Extra epos su samonivelirajući, dvokomponentni visokodekorativni podovi na bazi epoksidnih smola. Njihova je osnovna karakteristika stakleni završni odsjaj, koji daje osobito profinjen i elegantan izgled podnoj površini. Dekoracije u podu se mogu izvoditi u bojama i oblicima prema želji svakog pojedinca, a mogu se čak i postavljati predmeti, npr. komadi stakla i sl. koji će nakon zalijevanja extra eposom biti potpuno unikatan.

Ovaj materijal kompatibilan je sa svim materijalima, osim s plastikom, pa ga možete postavljati i na horizontalne površine namještaja prema osobnim kreativnim željama. Extra epos je preporučljivo postavljati pri temperaturi od 20° C, pod je suh na dodir nakon 24 sata, a namještaj i sve ostalo je poželjno postavljati minimalno 48 sati nakon nanošenja.

Work je jednokomponentni materijal na bazi sintetičkih smola, kojim se mogu oblagati horizontalne i vertikalne površine u prostoru. Moguće je izvoditi vrlo specifične dekoracije. Minimalno potrebno sušenje nakon postavljanja je osam sati.

Posebna vrsta dekoracija, koja se izvodi u Worku je lijepljenje folija metalnog sjaja – zlatnog, srebrnog, bakrenog. Završni efekti su dojmljivi i preporučljivi kako za stambene tako i za javne prostore.

Gel je dvokomponentni materijal na bazi smola koji se koristi samo za vertikalne površine. Može se izvesti u ujednačenim ili izmiješanim tonovima boja kao zamjena za oblogu keramičkim pločicama u kuhinjama, kupaonicama i ostalim prostorima.

Upotrebom visokodekorativnih smola, podne i zidne površine stambenih i javnih prostora postaju neponovljiva djela. Neograničenim završnim efektima, prilagođavaju se svakom prostoru i stilskom izričaju, no stvaraju i vlastite stilske smjerove. Visokodekorativna smola je materijal koji bolje od ostalih tumači smjernice modernog načina života.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.