'PLANIRANO SPONTANA'

Novi trend na Instagramu za koji niste znali, ali ste ga već i sami 'odradili'

13.08.2017 u 20:17

Bionic
Reading

Nekoć je bio duck face, nedavno bambi, a sada je tu 'plandid', novi trend na Instagramu za kojim lude Selena Gomez, Kylie Jenner i hrpa drugih zvijezda. Riječ je o pozi koja izgleda nenamješteno, ali je zapravo totalno namještena, ukratko 'planned candid', odnosno 'planirano spontana'. Mnogi će, dakako, reći da nije u pitanju ništa novo, već nešto što postoji otkako je Instagrama, a što je napokon dobilo i ime

Glow 🌅💛

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Manekenke Bella Hadid i Kylie Jenner te pjevačica Selena Gomez samo su neke od majstorica 'plandida', čija je svrha da izgleda kao da fotografirana osoba nema pojma da ju netko fotografira. U umijeću ne zaostaju, naravno, ni domaće zvijezde.

day at Mommy's 💛

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Dio je to šireg trenda na Instragramu na kojemu je, navodno, mnogima 'savršenstvo' postalo dosadno pa se odlučuju za 'životnije' prikaze života.

Nije more toliko, veliko ni duboko.. 💙 #summer #enjoyinglife #jelenarozga

A post shared by Jelena Rozga (@rozgajelenaofficial) on

Dok čekamo vlak da malko prodivanimo 😜🤤🚂 @tatjana.dragovic #doyouremember 😁❤️

A post shared by Nina Badric (@badrich) on

Tako se odnedavno kao trend ukazao i Finstagram, odnosno Fake Instagram ili Finsta, što je naziv za sasvim novi profil na kojem su dopuštene nesavršenosti i iskrene fotografije koje prikazuju realnost.

Finsta profil je najčešće privatan te namijenjen samo najbližim prijateljima, dok u većini slučajeva korisnici i dalje imaju i svoj prvotni 'savršeni' profil.