PHOTOSHOP NA DJELU

Novi render nadolazeće BMW-ove serije 5

11.03.2009 u 10:43

Bionic
Reading

Posljednja generacija BMW-ove serije 5 predstavljena je 2003, četiri godine kasnije doživjela je redizajn, a sada s nestrpljenjem iščekujemo frankfurtski salon u rujnu, kada bismo trebali ugledati novu generaciju

U međuvremenu, grafičari vični Photoshopu pokušavaju stvoriti vlastite rendere budućeg izgleda serije 5. Posljednji koji smo imali prilike vidjeti djelo je ruku Jonsibala koji je upotrijebio vizualne značajke viđene na redizajniranoj seriji 3, novoj seriji 7, konceptnom CS-u i seriji 5 GT u stvaranju vlastite impresije buduće serije 5.

Nova serija 5 trebala bi dobiti niz novih motora. 535i s biturbo punjeni trolitrenim benzincem trebao bi razvijati 326 KS, dok bi 550i trebao dobiti turbopunjeni 4,4-litreni V8 sa 408 KS. Pod poklopcem novog M5, pak, trebao bi se naći također turbopunjeni motor zapremine manje od pet litara na s više od 540 KS na raspolaganju.

U dogledno vrijeme očekuje se i hibridni sustav koji bi trebao konkurirati Lexusovom GS450h, a serija 5 bi trebala dobiti i novi biturbo punjeni četverocilindrični benzinski motor.

Od ostalih tehnologija, tu su osmerobrzinski automatski mjenjač, LED prednja i stražnja svjetla te nova generacija iDrive sustava sa 3D mapiranjem.