Knjiga dostupna svima

Novi naslovi za hladne zimske dane

03.02.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Novo kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima u mjesecu zaljubljenih donosi ljubavni roman Sve o ljubavi u tjedan dana, neobičnu ljubavnu priču Anna u haljini od krvi, te špijunski triler Istanbulski prolaz

Duhovit i pametan ljubavni roman Sve o ljubavi u tjedan dana, te mračna nadnaravna ljubavna priča Anna u haljini od krvi samo su dio raznovrsne ponude novog kola biblioteke Knjiga dostupna svima (KDS) izdavačke kuće Znanje. Nova četiri naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici dostupni po cijeni od 29,90 kuna u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

U mjesecu zaljubljenih Znanje donosi knjigu o ljubavi iz muške perspektive koja će čitatelju izmamiti smiješak na lice. Roman Sve o ljubavi u tjedan dana pisca i stand up komičara Andrewa Clovera pikantna je suvremena bajka koja govori o tome koliko je važno udaljiti se od svakodnevnog stresa, neispunjenih snova i frustracija kako biste otkrili što je ono doista važno u životu. Nakon deset godina braka s Arthurom, Polly susreće svoju staru ljubav Jamesa koji je poziva je u svoj luksuzni hotel kako bi joj dao posao koji je oduvijek željela. Arthur pak kaže: 'Ostani. Mogu se promijeniti.' Andrew Clover ovim romanom na krajnje duhovit način progovara o tome što znači voljeti ženu, odgajati djecu i živjeti život punim plućima.

Roman Anna u haljini od krvi spisateljice Kendare Blake, priča je o neobičnoj ljubavi između bijesnog duha djevojke opsjednute kletvom i mladog muškarca čiji je životni poziv uništavanje duhova koji siju smrt. Anna još uvijek nosi svoju bijelu haljinu koju je imala kada je 1958. brutalno ubijena - no s nje sada kapa krv dok se kreće. Otkad je mrtva, Anna je ubila svaku osobu koja se usudila ući u napuštenu viktorijansku kuću koja je nekada bila njezin dom. No, iz nekog razloga ona pošteđuje Casov život. Anna u haljini od krvi je mračna i zapetljana, no ujedno očaravajuća i romantična priča o junaku se zaljubljuje samu u Smrt.

Roman Istanbulski prolaz američkog autora Josepha Kanona prvoklasni je špijunski triler kompleksnog i uzbudljivog zapleta o običnom čovjeku koji se zatekao u nevjerojatnim okolnostima. Istanbul, neutralna prijestolnica koja spaja Europu i Aziju, u Drugom je svjetskom ratu kao magnet privlačio izbjeglice i špijune. Leon Bauer je tijekom rata pomagao Saveznicima, no nakon rata stvari kreću po zlu i Leon je uhvaćen u mrežu političkih intriga. Istanbulski prolaz, guste atmosfere i povijesnih detalja, nezaboravna je priča o čovjeku koji je uvučen u početak Hladnog rata, o iznenadnoj ljubavnoj strasti i jednom gradu, koji je varljiv kao i bonaca na Bosporu. Savršena kombinacija špijunskih intriga i povijesnih činjenica.

Fantastična priča o špijunaži iz doba baroka Imprimatur, roman je koji se temelji na istinitoj, javnosti često nedostupnoj arhivskoj građi koju su autori Rita Monaldi i Francesco Sorti sakupljali više od deset godina. Roman je zabranjen u Italiji jer su proturječja o blaženom papi Inocentu XI. Prvi dio romana Imprimatur u džepnom izdanju dostupan je čitateljima kroz suradnju Znanja i Frakture.