PRESTIŽNI MERCEDES

Nova S-klasa Coupe je seksi beštija

11.02.2014 u 12:25

  • +5

Mercedes S-klasa Coupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: mercedes

Bionic
Reading

Na nadolazećem sajmu u Ženevi, 6. travnja, Mercedes će skinuti plahtu sa svojeg prestižnog serijskog modela i nasljednika CL-a - nove S-klase Coupe

Ako vas proganja osjećaj deja vua, za to okrivite dizajnere koji su nam prije tek nekoliko mjeseci gotovo identičan automobil predstavili u konceptnom izdanju na autosalonu u Frankfurtu. S-klasa Coupe prvi je automobil iz najavljene serije luksuznih proizdvoda na platformi S-klase kojima Mercedes planira konkurirati Bentleyju i Rolls Royceu.

Tehničkih podataka nam zasad nedostaje, no Mercedes je potvrdio da će automobil inicijalno dolaziti s 4.6-litrenim biturbo V8 koji razvija 450 KS te ih prenosi na stražnje kotače. Integralni pogon na sva četiri kotača 4Matic bit će dostupan uz nadoplatu.

Mercedes je potvrdio i to da će najsnažnija izvedba S63 AMG Coupe koristiti 577 KS snažni biturbo 5.5-litreni V8, a u planu je i S65 AMG s motorom V12.

Novost je i unaprijeđeni sustav Magic Body Control koji sada standardno dolazi s tehnologijom naginjanja karoserije. Sustav koristi kameru montiranu sprijeda koji prepoznaje zavoje te pomoću adaptivnog ovjesa naginje automobil do 2,5 stupnja, poput motocikla kako bi umanjio lateralno ubrzanje.

Zvuči zanimljivo i jedva čekamo da vidimo kako sustav funkcionira u praksi.