KAMALA HARRIS

Nova politička senzacija ljubiteljica je kultnih tenisica koje ove godine slave 103. rođendan, a nosi ih u svim prigodama

13.08.2020 u 06:44

Bionic
Reading

Još uvijek se ne stišavaju reakcije nakon izbora kalifornijske senatorice Kamale Harris za demokratsku potpredsjedničku kandidatkinju koju su podržali bivši predsjednik Barack Obama i senator Bernie Sanders te demokratska predsjednička kandidatkinja na izborima 2016. Hillary Clinton

'Već se dokazala kao izvanredna javna dužnosnica i predvodnica i znam da će biti snažna partnerica Joeu Bidenu', pohvalila je Hillary Clinton karizmatičnu senatoricu.

Kamala Harris koja je jamajčansko-indijskog podrijetla, postala je tako prva Afroamerikanka na toj poziciji, a osim po svojoj srčanoj borbi za američki Ustav, ali i prava malih ljudi, senatorica je poznata i po svojem osebujnom stilu.

  • +4
Kamala Harris u starkama Izvor: Profimedia / Autor: Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Ova 55-godišnjakinja je velika ljubiteljica kultnih Conversica te je vremenom stvorila impresivnu kolekciju ovih prepoznatljivih tenisica, popularnih 'starki'. Conversice u Bijeloj kući nisu ništa novo, jer su ih nosile su ih prve dame Melania Trump i Michelle Obama, ali treba istaknuti da ih nikad nije nosio nijedan političar ili političarka.

Michelle Obama je tako nosila starke nastale u suradnji s Johnom Varvatosom prilikom utrke uskršnjih jaja ispred Bijele kuće, a bijele su Conversice viđene na nogama aktualne prve dame Melanije Trump nakon što je dobila puno kritika na račun vrtoglavih štikli u kojima se uputila obići krajeve pogođene uraganom Harvey.

Tvrtka Converse osnovana je još davne 1908. u Massachusettsu i riječ je o jednom od najstarijih brendova tenisica. Conversice danas imaju status neprolaznog modnog klasika jer nisu ni previše luksuzne niti su previše trendi - praktične su i bezvremenske pa nije ni čudo da ih senatorica rado nosi.

Kad god to prilike dopuštaju, Kamala svoju omiljenu obuću spaja s elegantnim hlačama i sakoima stvarajući svoju originalnu varijantu casual poslovnog looka.

U jednom je intervjuu ispričala kako u svojem ormaru ima bezbroj Conversica - za svaku prigodu.

'Imam zbilja jako puno Conversica. Od onih od kože, bez vezica, visokih, niskih, modela koji su za hladnije vrijeme, s platformom koje nosim uz odijelo, onih za ljeto...', rekla je Kamala koja je u jednom ranijem intervjuu otkrila i da se jako opustila gledajući epizodu za epizodom serije 'Stranger Things'.

Zanimljivo je i kako ih je nosila i tijekom cijele svoje turneje po Iowi, a pisalo se i da je Kamala pokušala nositi 'starke' i u Kongresu koji ima vrlo strogi dresscode.

Ljubiteljica casual kombinacija rođena 1964. godine u Kaliforniji kako bi ostala u top formi ne propušta ni redovito tjelovježbu kojom započinje dan.

'Vježbam svaki dan barem pol sata, a vikendom i dulje. Nekad odem i na plivanje, što nekad zna izazvati probleme s mojom frizurom', smije se Kamala koja uvijek pazi da ne unese previše šećera u organizam.

Idealan dan završava toplom kupkom uz šalicu čaja od kamilice s limunom.

'Ono što me opušta je čitanje recepata. Imam puno kuharica i knjiga s receptima koje volim čitati. U posljednje vrijeme me oduševljava mediteranska kuhinja. Volim i kuhati, nema ništa bolje nego pripremiti nedjeljni ručak za moju obitelj pa čak i kad sam bila cijeli tjedan praktički u avionu. Kad kuham, osjećam kao da imam sve pod kontrolom. Uz to slušam neku lijepu glazbu, npr. stari jazz', kaže neumorna senatorica koja je prije 10 godina izabrana za državnu odvjetnicu u Kaliforniji, a šest godina kasnije osvojila je mjesto u Senatu.