OBIČNA KAPA JE ZABRANJENA

Nose se kacige s perlama i krznene šilterice

29.01.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Kacige s perlama, kožni grijači za uši, šilterice s mrežicom za oči, divovske šubare – sve su to moderna, više-manje čak i funkcionalna pokrivala za glavu. Što su kompliciranija, to su poželjnija

Karl Lagerfeld je na Pariškom tjednu mode izazvao nemalu pozornost poslavši na pistu manekenke s kacigama podstavljenima crvenom kožom, a izvana obloženima tkaninom i raznobojnim perlama ili krznom u crnoj odnosno snježnobijeloj boji.

Ta pokrivala za glavu, predlaže slavni Lagerfeld, mogu doći u kombinaciji s ostalim outfitom, pa su jednake perle krasile primjerice i haljinu na modelu.

Zanimljiva kapica od svijetlog krzna sa smeđim šiltom popularizirala je brend Jaeger, a turbani više nisu rezervirani za istočni svijet.

Givenchy predlaže šilterice koje dolaze i s dodacima poput perja koje strši u vis, a čovjek bi rekao da je fora rezervirana za modnu pistu. No Lady Gaga pokazala je da se i rogovi i perje mogu nositi u stvarnom svijetu, za dan i noć, samo se treba usuditi.

Golemi šareni pomponi na vunenim kapicama Diane von Furstenberg također govore da osoba koja ih nosi nije konvencionalna i da voli eksperimentirati. I naš dizajner Tihomir Krznarić na Cro-A-Porteru je pokazao da golemi pompon na glavi može podići bezbroj zimskih odjevnih kombinacija.

Šeširi su također neobičnih oblika, nose se spušteni nisko na čelo, ali tako da ipak nešto vidite od vanjskog svijeta.