IZVOR INSPIRACIJE

Najljepši zid koji možete zamisliti: Evo kako možete izložiti drage slike i fotografije

27.02.2020 u 14:03

Bionic
Reading

Kada svoje drage fotografije i umjetnička djela pželite istaknuti na jednom zidu doma, u isto vrijeme očekuje se da razmišljate kao kustos, kompozitor i izvršitelj. Instagram, kao jedna od najutjecajnijih društvenih mreža na svijetu i izvor inspiracije u svijetu interijera, daruje odgovor na pitanje kako svoju vrijednu kolekciju organizirati na način da čini skladnu cjelinu i dodatno uljepša životni prostor

Najlakši način do stvaranja galerije slika na zidu predstavlja odabir žarišne točke oko koje ćete graditi svoju 'umjetničku' priču. Odaberite najveću sliku kao središnju točku i oko nje postavite nekoliko manjih koji će ju upotpunjavati.

Prazan prostor između prozora ispunite zanimljivim fotografijama ili slikama, jer zid nalik galerijskom ne mora biti dominantan veličinom da bi ostvario utisak.

Vaša zbirka fotografija ili slika koju biste željeli izložiti na zidu ne mora biti pretjerano raznolika. Pridržavanje jedinstvenog umjetničkog stila ili korištenje identičnih okvira može biti jednako zapanjujuće.

Galerijski zidovi u životnom prostoru mogu se sastojati i od predmeta koji su više od umjetnosti. Kombinirajte omiljene slike s biljkama, ogledalima i sličnim dekorativnim predmetima koji će vašoj kolekciji umjetnina na zidu podariti teksturu.