astrologija

Njima je pobjeda najvažnija: Ove horoskopske znakove krasi najveći natjecateljski duh

25.10.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Kako je lijepo pobijediti. No ako je jedan pobijedio, drugi je izgubio. Je li važnije dokazati sebi i društvu da ste jači od nekog? Nije li ljepše biti kooperativan i sve situacije rješavati dogovorno? Taman posla - reći će vam pripadnici znakova najjače orijentiranih na natjecanje

Ovan

Gdje je Mars, tamo je i natjecateljski duh. Ovan, kojemu je ovaj planet vladar, sjajan je primjer. Osjeti li da još netko cilja na isto što i on, utrostručit će napore da osujeti i pretekne suparnika. I pritom će biti prilično agresivan. No ne samo to. Uoči li da je nekom jako stalo postići nešto, uključit će se u borbu za to dostignuće iako ga to do jučer uopće nije privlačilo niti zanimalo. Planirate li nasamariti Ovna, odglumite da strastveno želite proizvod ili radno mjesto koje je potpuno izvan njegove zone interesa i sposobnosti. I promatrajte kako mu se šire zjenice te rastu očnjaci u pripremi za brz start.

  • +5
Oskarovka Reese Witherspoon je horoskopski Ovan, a rođena je 22. ožujka 1976. godine Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Škorpion

Drugi znak kojim vlada Mars, u suradnji s Plutonom, također je jako kompetitivan. No njegovi su motivi malo niži od Ovnovih. Škorpion baš voli nekog zeznuti i spriječiti da ostvari cilj makar se on osobno time neće materijalno okoristiti. Repertoar tehnika i alata koje Škorpion primjenjuje u natjecanju širi je od Ovnovih. Povrh toga, strpljiviji je i sposobniji za dugoročno planiranje pa je protivniku teže predvidjeti gdje će i kad udariti, odnosno ubosti. No, sve u svemu, manje se veseli pobjedi nego Ovan, koji ima nešto djetinjasto u sebi.

  • +2
Julia Roberts je horoskopski Škorpion, a rođena je 28. listopada 1967. godine Izvor: Profimedia / Autor: Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jarac

Vladar ovog znaka je Saturn, što dovoljno upozorava na Jarčevu kompetitivnost, ali to nije sve. U Jarcu je borbeni Mars, stručnim žargonom rečeno, u egzaltaciji. U prijevodu, planet akcije i rata ima u ovom znaku najjače djelovanje. Dok Saturn podaruje Jarcu želju za uspostavom vlasti na što širem području, Mars ga tjera na nemilosrdnost i surovost u nadmetanju. Što je najopasnije, toliko je strpljiv i pritajen da suparnici ponekad zaborave na njega.

  • +7
Glumica Diane Keaton je horoskopski Jarac, a rođena je 5. siječnja 1946. godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Još natjecateljski nastrojenih znakova

Lav

Jako je tašt i ludo voli biti na vrhu. Strašno mu smetaju oni koji ga nadmaše. Međutim najvažnije mu je izgledati kao pobjednik. Bit će zadovoljan ako drugi vjeruju da je najmoćniji i najvažniji u svom okruženju.

Bik

Teško ga je motivirati za natjecanje. Ali ako razvije ambiciju za nešto i pokrene se, ne zaustavlja se do pobjede ili do zabijanja u zid. Nevjerojatna upornost i tvrdoglavost.