SREBRNA RASKOŠ

Nisu za svakoga: Čizme u ovom neodoljivom izdanju najveći su trend u ovom trenutku

14.12.2023 u 06:01

Srebrne čizme u stajlinzima street style zvijezdi

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

U sklopu svoje turneje 'Renaissance', pop diva Beyoncé ovog je ljeta srebrnoj boji dala futuristički izgled, a ovaj modni trend lako se integrirao u svakodnevnu garderobu fashionistica

Letimičnim pogledom na aktualne kolekcije dizajnerskih brendova postaje jasno da metalni tonovi doživljavaju pet minuta slave i pritom nisu ograničeni samo na odjeću i modne dodatke.

Prisutnost metalik boja nije nikakva novost, no vjeruje se da jačanje njihove popularnosti na modnoj sceni proizlazi iz načina na koji udahnjuju život komadima neutralne palete boja.

Popularnost komada metalik sjaja također vrijedi pripisati našoj urođenoj fiksaciji na sjajne predmete, ali i dobrom starom dopaminskom odijevanju, kakvo je ponajviše zaživjelo u doba pandemije. Uostalom, dodavanje nečeg svjetlucavog i nalik oklopu u garderobu daje velik (i osnažujući) poticaj.

Modna tražilica Stylight ovih je dana otkrila najpopularnije komade u blagdanskoj sezoni, a u kategoriji obuće to su srebrne čizme do koljena.

Navedeno je potkrijepljeno činjenicom da je pretraživanje srebrnih čizama na Googleu posljednjih tjedana poraslo za 43 posto.

U prilog njihovoj poželjnosti dovoljno govore i stajlinzi street style zvijezdi, kao i ljubiteljica mode s društvenih mreža.

'Srebrne čizme daruju zabavan štih svakom stajlingu, no nemojte se ustručavati nositi ih u casual kombinacijama, uz traperice ili denim suknje s prorezom, kao i svjetlucave štikle za zabavu', riječi su Abby Hepworth, modne urednice američkog lifestyle portala PureWow.

Činjenica je da se čizme metalik sjaja lako kombiniraju s bazičnim komadima u neutralnim bojama i svečanijim opcijama, poput svilenkaste haljine slip kroja. Hepworth stoga predlaže srebrne gležnjače s dodatkom blok pete za 'izgled koji je utilitaran, ali i prilično svestran'.

Srebrne cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo