U SVEGA NEKOLIKO MINUTA

Niste uspjeli pronaći bijela jaja? Evo kako ih brzo i bezopasno možete izbijeliti i pripremiti za bojanje

10.04.2020 u 21:50

Bionic
Reading

Uskrs samo što nije stigao, a to znači samo jedno - vrijeme je za oslikavanje pisanica! Sigurno ste već isplanirali kako želite da vaše pisanice ove godine izgledaju na uskršnjem stolu, no razočarani ste jer u trgovinama niste pronašli jaja s blistavo bijelom ljuskom koja čini vizualno ljepšu podlogu te omogućava da se boja lakše primi? Postoji jedan stari trik koji spašava stvar

U većini domova u tijeku su pripreme za nadolazeći Uskrs - peku se kolači, kuha se šunka i priprema francuska salata, ali najvažniji dio je bojanje pisanica. Kreativne duše svoja će uskršnja jaja ručno oslikavati, dok će drugi odabrati klasično bojanje jaja na prirodan način uz pomoć kupusa, luka ili kurkume, no koliko god se trudili boja nikada neće biti postojana kao na bijelim jajima.

Bijela ljuska idealno je slikarsko platno jer boje i motivi bolje dolaze do izražaja, no zbog velike potražnje bijela jaja je nerijetko teško pronaći u trgovinama. Na svu sreću, postoji način da izbijelite jaja kod kuće brzo, jeftino i potpuno bezopasno za zdravlje.

Kako izbijeliti jaja Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Jaja prebrišite mokrom spužvicom kak bi skinuli eventualne nečistoće ili skorene mrlje. Sve što vam potom treba su voda i ocat u istom omjeru. Jaja u loncu trebaju biti potopljena, a kada voda uzavre, stvarat će se pjena. Nju obavezno morate pokupiti žlicom tijekom kuhanja. To je ključni dio procesa koji ne smijete preskočiti ukoliko želite da jaja postignu lijepu bijelu boju.

Nakon deset minuta kuhanja jaja rashladite vodom pa ih do kraja operite spužvicom. Trebala bi biti lijepa, čista, bijela i spremna za bojanje. Sada kad ste riješili ovaj problem, provjerite koje savjete za uređenje doma za Uskrs predlaže dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, a u galeriji ispod 'ukradite' ideje za oslikavanje pisanica.

  • +70
Inspirirajte se fotografijama šarenih pisanica Izvor: Profimedia / Autor: Slavomír Kubeš / MFDNES + LN / Profimedia