NOVOPEČENI TATA ELTON JOHN

Nikad neću zanemariti sina kao moj otac mene

31.01.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Poznati glazbenik otkrio je ovih dana da mu otac nikada nije došao na koncert i da on svog novorođenog Zacharyja zato nikada neće zanemariti, ali ni previše razmaziti

Sir Elton John prvi put postao je otac prije nešto više od mjesec dana, kada je dobio sinčića Zacharyja. Očito je to bio poticaj da progovori o odnosu s vlastitim ocem, ocijenivši ga strogim roditeljem koji ga nikada nije došao slušati kako svira na nekom javnom nastupu.

Ta je činjenica tim tužnija ako se uzme u obzir to da je Elton John počeo svirati klavir kao trogodišnji dječarac, ali ni znatiželja da čuje vlastito talentirano dijete, ni osjećaj ponosa kada je kasnije završio prestižnu Royal Academy of Arts i ostvario zavidnu karijeru nisu bili dovoljno jaki da privuku tatu Stanleyja Dwighta u publiku. A i sam je bio vješt glazbenik – svirao je trubu.

'Znate, moj otac me nikada nije došao slušati kako sviram. Baš nikada!' tužno je priznao sir Elton, rođen pod imenom Reginald Dwight.

'Bio je krut i hladan čovjek koji nije pokazivao emocije. Veoma težak. Stvar je malo jasnija ako se uzme u obzir da je bio vojničina, član britanskih zračnih snaga (RAF), koji je zbog opoziva postao razočaran i, na kraju, totalno odsutan. Sve što sam želio bilo je da sazna koliko sam uradio. Ali to je jedino što mi nije uspjelo', u iskrenoj ispovijedi kazao je sir Elton John.

Gospodin Dwight, koji je umro 1992, želio je da njegov sin ima konvencionalniju karijeru i usmjeravao ga je na bankarstvo. Od Eltonove majke Sheile razveo se kada mu je bilo 15 godina. Sada, kada su mu 63, Eltonu Johnu situacija je jasna.

'Nije da se nije znao povezati s djecom. Ostavio je nas da bi se ponovo oženio i osnovao novu obitelj. Po svemu sudeći, njima tamo bio je sjajan otac. Nije, dakle, stvar u djeci, već u meni.'

Sir Elton i njegov partner David Furnish (48) postali su roditelji dječaka Zacharyja Jacksona Levona Furnish-Johna uz pomoć surogat-majke, na Božić.

Iako je veliki glazbenik poznat kao galantan čovjek, njegov životni suputnik David kaže kako računaju na velikodušnost prijatelja, kad je o opremi za bebu riječ.

'Nismo potrošili brdo novca na odjeću i igračke. Kupili smo najnužnije, nešto pelena i krevetac, a za sve ostalo pobrinuli su se naši prijatelji široke ruke', dodao je Furnish.

Unatoč bogatstvu Eltona Johna, koje je procijenjeno na 185 milijuna funti, par je odlučan u namjeri da ne razmazi dječaka. 'Ne želimo da se ni po čemu osjeća drukčijim, protežiranim', objasnio je Furnish.
Dječak je, saznaje se, rođen kao nedonošče, pa su morali neplanirano pohitati u rodilište u Los Angelesu, da bi mogli prisustvovati njegovu preuranjenom rođenju.
'Liječnici su nam rekli da ne brinemo, ali taman smo krenuli na odmor kad su započeli trudovi i taj tren smo se okrenuli nazad, u bolnicu', prisjetio se Furnish.

Nakon porođaja, Elton i David razodjenuli su se do pasa da bi kožom došli u kontakt s novorođenčetom. 'Bio je to najsretniji trenutak u našim životima', razgaljeno je Furnish ispričao magazinu The Sunday Times.

Također je ispričao kako su se dogovorili oko uloga: 'Elton će biti 'daddy', a ja 'papa'.'