protivnik brze mode

Nije joj to trebalo: Anna Wintour ovom je izjavom navukla bijes javnosti

29.11.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Jedna od najmoćnijih žena u modnoj idustriji, urednica američkog izdanje modne biblije Vogue, Anna Wintour, odlučila je javno progovoriti o brzoj modi pozvavši muškarce i žene na kupovinu održivih komada koje će prenijeti svojim sinovima i kćerima

Slavna Anna Wintour, koja je ovoga mjeseca proslavila okrugli 70. rođendan, pokušala je potaknuti ljubitelje mode da više cijene odjeću.

Govoreći za Reuters o održivosti u modi, Wintour je izjavila kako smatra da navedeno za sve nas predstavlja posvećivanje veće pažnje zanatu i kreativnosti, a manje ideji nošenja odjeće koja se može odmah iskoristiti i odbaciti nakon par nošenja.

Izjavu Anne Wintour brojni zaljubljenici u modu nisu dočekali pretjerano blagonaklono s obzirom na činjenicu da su oni koji si mogu priuštiti visokokvalitetne, a samim time skupocjene, komade u manjini.

  • +4
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia

'Danas smo svjedoci raznolikom i inkluzivnom modnom pristupu, na društvenim mrežama i na stranicama časopisa', izjavljuje Wintour referirajući se na sve veći broj afroameričkih dizajnera u modnoj industriji.

Nakon što je nedavno napunila 70 godina, čini se kako je Wintour, koja funkciju glavne urednice američkog izdanja Vogue obavlja već tri desetljeća, daleko od umirovljenja.

Prošlog mjeseca najavila je suradnju s uslugom online tečaja MasterClass; dopuštajući modnim obožavateljima uvid u rad medijske kompanije Conde Nast.

Novootkriveni nastavni plan sadrži 12 lekcija, uključujući 'Annine savjete za upravljanje', 'Pronalaženje glasa i uspjeha', 'Vođenje s vizijom' i 'Što je potrebno za uspjeh'.

  • +5
Anna Wintour Izvor: EPA / Autor: JULIAN SMITH

Tečajevi iznose 90 dolara, ili nešto više od 600 kuna po sesiji, a dostupni su za 100 kuna mjesečno ako se korisnici prijave na godišnji ciklus naplate.

Spomenute lekcije stižu i s radnom knjižicom koja se može preuzeti, a koja pruža rijedak uvid iza kulisa Instituta za kostime Met Gala – glamuroznog bala kojeg Anna organizira svakog prvog ponedjeljka u svibnju.