'PALA' NA NAJPOŽELJNIJI DETALJ

Ni Kate Middleton nije mogla odoljeti ovom modnom trendu koji je osvojio trendseterice diljem svijeta

16.11.2020 u 08:15

Bionic
Reading

Nakon što su trendseterice poludjele za trendom statement kragni isti modni detalj primijetili smo na vojvotkinji Kate Middleton, a ona je ovim potezom iznenadila mnoge

Vojvotkinja od Cambridgea poznata je po svom jednoličnom i vrlo ženstvenom stilu koji ne odstupa puno od strogog kraljevskog kodeksa, no s vremena na vrijeme Kate Middleton pokaže nam da itekako prati modne trendove. Ipak je prije udaje za princa Williama radila kao asistentica prodaje za modni brend Jigsaw.

39-godišnja vojvotkinja nedavno je razgovarala s vojnim obiteljima povodom obilježavanja Dana primirja. U videopozivu nasmijana Kate vidi se samo do bokova, ali sasvim dovoljno da modni stručnjaci prepoznaju njen stajling, točnije elegantnu bluzu s potpisom brenda Ghost koja ima zanimljiv detalj.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Kensington Palace / Ferrari / Profimedia

Bijela bluza koja se prodaje po cijeni od oko 670 kuna ima modni detalj za kojim su proteklih mjeseci poludjele sve istinske zaljubljenice u modu, a riječ je o takozvanoj 'Petar Pan kragni'.

Predimenzionirane vintage kragne vratile su se u modu na velika vrata, i to nakon više od dva desetljeća mirovanja. Sve je započelo Gannijevom kolekcijom bluza sa statement ovratnikom, koje su nas podsjetile na neka prošla vremena i pokrenule lavinu što nije stala sve do danas.

Predimenzionirane kragne preplavile su ulice modnih metropola i tjedne mode prošle godine pa je bilo potpuno logično očekivati da ćemo ovaj modni detalj uskoro viđati na svakom koraku. To se vrlo brzo i dogodilo. Proteklih mjeseci svjedoci smo 'kapanju' odjeće s ovim modnim detaljem u omiljene dizajnerske i high street trgovine.

Povišene ili predimenzionirane kragne s volanima u stilu 80-ih i naglašene špic-kragne inspirirane 70-ima ponovno proživljavaju svojih pet minuta slave, a obožavala ih je i Kateina svekrva, pokojna princeza Diana te je u svom ormaru imala velik broj haljina, bluzi i vesti s ovim chic detaljem.

Ako je suditi prema profilima modnih blogerica na Instagramu, ovaj će trend biti ogroman i u 2021. godini, a mi smo izdvojili nekoliko sličnih bluzi sa statement kragnom, koje, baš poput Kate Middleton, možete uskladiti s trapericama ili u elegantnijoj varijanti s midi suknjom.