DRUGA STRANA MEDALJE

Nervozni Ante Gotovac ispričavao se policajcima

09.01.2010 u 21:27

Bionic
Reading

Gotovca su kaznili jer je vozio neregistriran auto. Nisu mu pomogle ni suze ni žalopojke. Ante tvrdi da nije ni znao da vozi neregistriran automobil

'Vi samo mene čekate', optužio je Ante Gotovac (41) interventne policajce, piše 24 sata. Zaustavili su ga u noći na subotu u 1.15 na raskrižju Držićeve i Slavonske avenije u Zagrebu. S kapicom na glavi i u bundici bio je sam u noćnoj vožnji u neregistriranu autu.

'Nemam novca, kriza je, vidite da sam na rezervi, nemam ni za gorivo. Pod stresom sam od jutra, nervozan sam cijeli dan', žalio se Ante policajcima, kažu nam svjedoci koji su znatiželjno promatrali kako se Gotovac izvlači. Nije bio vezan, nije imao prometnu dozvolu, nije platio osiguranje ni napravio tehnički pregled. Mercedesu ZG 0070 AG registracija je istekla u studenom. Ante kaže da nije znao i da će ga registrirati u ponedjeljak. Tablice mu policajci nisu mogli skinuti jer su bile jako učvršćene. Mora ih donijeti u policiju ili u ponedjeljak registrirati auto.

'Samo su me opomenuli', tvrdio je u subotu za 24sata Ante. No prometni su mu policajci ispisali nekoliko prekršajnih naloga. Kazna za nevezivanje pojasa je 500 kuna, za vožnju bez prometne 300, za vožnju neregistriranog auta 2000, a za neosiguran auto između 5000 i 15.000 kuna. S obzirom na to da je višestruki prekršitelj, Prekršajni sud mogao bi mu izreći najveću novčanu kaznu.