OPASAN ZA FIZIČKO ZDRAVLJE

Neobavezan seks ne uzrokuje psihičku štetu

28.06.2010 u 08:33

Bionic
Reading

Neobavezan seks posljednjih je godina u središtu zanimanja znanstvenih krugova pa je tako napravljeno još jedno istraživanje koje pokazuje da seks bez emocija ne uzrokuje nikakvu emotivnu ni psihološku štetu kod mladih ljudi

Američki znanstvenici napravili su istraživanje nad mladim odraslim osobama koje prakticiraju neobavezan seks. Otkrili su da seks bez emocija ne ostavlja nikakve emotivne i psihičke posljedice na njima. Točnije, pokazalo se da nema nikakve razlike između onih koji nemaju partnere te prakticiraju neobavezan seks i onih koji su u stabilnim i dugotrajnim vezama.

Znanstvenici upozoravaju da nije dobro to što svi upiru prstom u neobavezan seks kao čin koji narušava psihu ljudi, a pritom zaboravljaju na moguće fizičke posljedice koje su, prema njihovoj ocjeni, mnogo ozbiljnije.

Zanimljivo je to što je istraživanje pokazalo da se žene posljednjih nekoliko godina sve češće upuštaju u neobavezan seks, i to katkad češće od muškaraca. Znanstvenici kažu da je to posljedica najnovije seksualne revolucije koja je već neko vrijeme u tijeku.

Unatoč rezultatima koji pokazuju da neobavezan seks nije toliko štetan koliko neki smatraju, znanstvenici ipak kažu da takav oblik odnosa nije za svakoga.