ECIJA OJDANIĆ

'Nela nije čista negativka, odmah mi je prirasla srcu'

06.12.2011 u 07:34

Bionic
Reading

'Trenutačno proživljavam svoje najsretnije trenutke', kaže 38-godišnja glumica Ecija Ojdanić, spletkarica i dominantna svekrva Nela Zlatar, koju je utjelovila u seriji 'Larin izbor'

Iako je po mnogima u 'Larinu izboru' ostvarila sjajnu ulogu, s Nelinom zločestoćom teško se nosi njezina šestogodišnja kći koja tek u posljednje vrijeme polako počinje shvaćati da to ipak nije njezina mama. Ecija je u braku s redateljem Nevenom Orhelom, s kojim je nedavno dobila sina, a njezin recept za sreću je, kaže, jednostavan: 'Uspjeli smo sačuvati svoju intimu, dobro funkcioniramo kao roditelji, ali i kao kolege u poslu.'

Ecija u intervjuu za Extru kaže da nije očekivala toliki uspjeh serije. 'Čak sam se pomalo i plašila jer je konkurentska televizija išla sa serijom koja je također snimana u Splitu, a počela se emitirati prije naše. Lako je biti general nakon bitke, ali mislim da je 'Larin izbor' vrlo kvalitetan projekt koji je za stepenicu više podigao razinu na kojoj su se dosad radile serije. Publika je to prepoznala i sad nas nagrađuje ogromnom gledanošću', govori Ecija koja isprva nije stekla dojam da će Nela biti glavna negativka u serijalu.

'I danas mislim da nije skroz crna, već da ima i nekih svojih sivih tonova. Ali mi je odmah prirasla srcu. Ona je žena koja je imala lošu startnu životnu poziciju, bila je siromašna, otac ju je zlostavljao i ona se morala naučiti rukama i nogama boriti za sebe. I otuda ta njezina strastvenost i borbenost, potreba da štiti svoju obitelj, pri čemu, nažalost, stradavaju njezina djeca. Vrlo je otvorena i svima kaže što ih ide, što si ja zbog odgoja i nekih svojih moralnih uzusa rijetko dopuštam. Svaki glumac nastoji braniti svoj lik. Anthony Hopkins je na novinarsko pitanje 'Kako vi možete glumiti kanibala?' duhovito odgovorio: 'Ne glumim kanibala, već gurmana'', tumači Ecija.

Nelini postupci često su motivirani stjecanjem i održavanjem imetka, no Ecija ne misli da novac ljude čini sretnima.

'Novac je dobrodošao u smislu da je lijepo kada se ne morate brinuti oko zadovoljavanja osnovnih egzistencijalnih potreba, ali vam neće, sam po sebi, donijeti sreću. Nemam potrebu za skupim stvarima i statusnim simbolima, ne treba mi to u životu. Ponekad si priuštim neki sitni luksuz, skuplje cipele na puno rata, slažem mužu da su bile jeftinije pa se to usput otplati i zaboravi. Sretna sam jer ne moram voditi računa o svakoj kuni, ali ni nemam neke velike prohtjeve kada je o materijalnom riječ. No činjenica je da pohlepa za novcem zna uništiti ljude, vidimo to i na primjeru naših političara', govori Ecija.

Sa suprugom, koji je jedan od redatelja 'Larinog izbora', divno joj je raditi. 'Na neki mi je način čak i zabavno jer moramo imati neku distancu na setu zbog kolega, seksi mi je ta igra da smo na poslu stranci, a zapravo to nismo. Uživam gledati kako na setu upravlja s pedesetak ljudi ispod sebe. Volim raditi s njim jer on voli i zna raditi s glumcima i posvećuje tome veliku pažnju. Uvijek ga slušam, njegova je zadnja jer on je ipak redatelj i nije u redu da ja rušim njegov autoritet na setu. Ali mu znam kasnije kod kuće prigovoriti ako nešto nije bilo u redu', govori Ecija.