PROPUTUJTE SVIJET UZ BARCAFFÈ SINGLE ORIGIN!

Neka vas zavedu kave dalekih zemalja

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Započeti dan uz šalicu mirisne kave jedna je od onih malih stvari koje čine život ljepšim. Svatko ima svoj način priprave svježe mljevene kave koji pruža sigurnost u savršen okus na koji smo navikli. Ponekad je dobro prodrmati svakodnevicu, malo začiniti život i pronaći nova iskustva

Za to nije potrebno preploviti ocean i otići na drugi kraj svijeta, već samo zatvoriti oči, pustiti da nas preplavi aroma i osjetiti neponovljiv okus egzotičnih zemalja u šalici kave. Barcaffè je u svoj asortiman svježe mljevenih kava uvrstio novu liniju kave 100% arabike, jedinstvenog geografskog porijekla koji pruža čarobno iskustvo uživanja u novim okusima kave. Barcaffè Single Origin Colombia, Brazil i Ethiopia gurmanske su kave premium kvalitete iz zemalja s dugom tradicijom uzgoja najbolje kave na svijetu.

Single origin, odnosno kava jedinstvenog geografskog porijekla naziv je za kavu koja dolazi iz jedne države ili regije zbog čega su u njoj sačuvane prepoznatljive značajke okusa i arome karakteristične za područje iz kojega dolazi. Uvjeti uzgoja kave u svakoj su zemlji različiti, a ovise o podneblju, klimi, nadmorskoj visini i procesu proizvodnje. Tako je za uzgoj biljke kave najpogodnija topla i vlažna klima, s temperaturama između 15 i 30 °C te na nadmorskoj visini od 1500 do 2500 metara. Upravo Etiopija, Brazil i Kolumbija imaju poželjne uvjete za uzgoj arabike, najcjenjenije vrste kave. Iznimno pažljivi načini branja, sušenja i čuvanja arabike obogaćuju ovu posebnu svježe mljevenu kavu specifičnim i nesvakidašnjim notama prepoznatljivim istinskim znalcima.

tportal

ETIOPIJA

Država na Rogu Afrike ima nadimak „domovina kave“ jer je ondje prvi puta otkrivena. Kava je dobila naziv prema etiopskoj regiji Kaffa, a legenda kaže da je u 9. stoljeću pastir Kaldi čuvajući svoje stado koza primijetio kako su postale živahne nakon što bi pojele bobice voća s obližnjeg grma. Ostalo je povijest. Proizvodnja kave najznačajnija je gospodarska djelatnost o kojoj ovisi oko 15 milijuna stanovnika, a Etiopija je jedna od najvećih proizvođača kave na svijetu. Koliku važnost kava ima za stanovnike svjedoči kako je prženje i priprema kave u Etiopiji postala višesatna ceremonija za koju su zadužene žene u obitelji. Duga povijest proizvodnje kave omogućila je Etiopljanima pronalazak najboljih načina uzgoja savršenih zrna kave. Barcaffè Single Origin Ethiopia neobična je i bogata kava s notama rascvjetalih agruma i meda. Istovremeno opojna i svježa, ova kava obiluje aromom narančinih cvjetova.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

BRAZIL

Brazil je zemlja koja se svima poznata po odličnim nogometašima i spektakularnom karnevalu u Rio de Janeiru. Međutim, ova najveća južnoamerička država također ima odlične uvjete za uzgoj kave. Zbog toga je Brazil s čak trećinom svjetske proizvodnje postao vodeća država na svijetu u proizvodnji ove nezamjenjive biljke. U šest brazilskih regija nalaze se plantaže koje se protežu dokle god pogled seže, proizvodi se kava visoke kakvoće, a na jedinstven okus i aromu značajno utječe i blizina oceana. Punog okusa, Barcaffè Single Origin Brazil kava je u kojoj prevladava aroma čokolade i prženih orašastih plodova s mrvicom začina. Pravi znalci i kavoljupci pronaći će i posebne note svježe pečenog kruha.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

KOLUMBIJA

Na sjeveru južnoameričkog kontinenta, okružena Tihim oceanom i Karipskim morem, smještena je Kolumbija. Zemlja koja je dobila ime po Kristofu Kolumbu, puna je različitih geografskih posebnosti, a iznimno je i zahvalna za proizvodnju kave. U tri regije poznate pod nazivom „trokut kave“, više od sto godina proizvodi se posebno kvalitetna arabika. 2007. godine Europska unija dala je kolumbijskoj kavi zaštićenu oznaku zemljopisnog porijekla, a UNESCO je 2011. godine uvrstio trokut kave u popis svjetske baštine. Kolumbijska kava smatra se najboljom na svijetu, te je našla put i na police hrvatskih dućana. Barcaffè Single Origin Colombia blagog je zaokruženog okusa s karakterističnom cvjetnom aromom i daškom karamele. Uživajući u šalici najbolje kave probajte osjetiti nježnu dimljenu aromu.

Barcaffè Single Origin svježe mljevena kava posebna je zbog visoke kontrole uzgoja i vrhunske kvalitete posebno odabranih zrna kave. Uz Single Origin svaka šalica kave je novo iskustvo i prava pustolovina.

Proputujte svijet uz Barcaffè.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!