pogađate li koja

Nećete vjerovati što su sve doktori izvukli ljudima iz nosa s obzirom na to da se na ovoj bizarnoj listi pronašla čak i jedna životinja!

15.10.2021 u 16:02

Bionic
Reading

Sasvim realno, nosovi su prilično kontroverzni dijelovi lica. Uz oči i usta, upravo oni u najvećoj mjeri doprinose našem vizualnom identitetu. Dolaze u svim bojama, oblicima i veličinama. Baš poput jednog drugog organa koji se češće spominje u ovom kontekstu. Neke volimo. Druge smo naučili voljeti. Treće želimo imati. A tu su, dakako i oni, od kojih zaziremo

Još uvijek govorimo o nosovima. I malo je vjerojatno da ćemo u skorijoj budućnosti o njima prestati pričati. No, nosovi su ujedno i toliko više od nekog bezveznog standarda u small talku kojem se vraćamo kad nam ponestane stvarnog interesa za sugovornika s kojim dijelimo zrak. Nosovi mogu biti neobično zanimljivi izvori prilično brutalnih stvari, osobito ako mašti ostavimo dovoljno prostora. Ili ako dovoljno duboko zagrebemo po internetima. Upravo smo to i napravili. Istražili smo najbizarnije stvari koje su doktori pronašli u nosovima svojih pacijenata.

Pijavica u nosu

O, da. Dobro ste pročitali. U Škotskoj su liječnici pred nekoliko godina iz nosa izvukli živu pijavicu koja se u nos mlade žene uselila čak mjesec dana prije nego što je otkrivena kao skvoterica i to vjerojatno tijekom putovanja po Vijentamu.

Po povratku kući, 24-godišnjakinja se uplašila nakon što je shvatila da joj nešto u nosu migolji te je brže-bolje potražila liječničku pomoć. Liječnici su pijavicu izvadili u svega pola sata, ali smo sigurni da Škotkinja nikad neće zaboraviti prizor koji je ugledala u ogledalu nakon tuširanja kad je u svom nosu uočila golemu pijavicu.

Legić u nosu

Ovo je još jedna prilično nevjerojatna priča. Ovaj put su uključene lego kockice, 6-godišnjak i dugogodišnji problemi sa sinusima koji su postali prilično ozbiljni zbog čega su roditelji svoje dijete odlučili odvesti u bolnicu. A ono što su doktori pronašli prilično je bizarno čak i u kontekstu ove priče.

Zapravo, nije toliko bizarna činjenica što su u nosu djeteta pronašli komad plastične igrače (događa se mnogo češće nego što biste pomislili), već vrijeme koje je legić nezapaženo proveo u nosu nesretnog dječaka. Prema procjeni liječnika, taj je legić ondje stajao barem tri godine s obzirom na to da je toliko vremena prošlo otkako je klinac razvio prve probleme sa sinusima.

Dobra vijest je ta da otkako su liječnici dječaku iz nosa izvukli legić, momak živi najnormalnije bez bilo kakvih zdravstvenih problema. To se zove sretan završetak!

Zub u nosu

Okej, ako ćemo sasvim iskreno, naslovni si predmet nitko nije gurnuo u nos, ali je priča preluda da ju ne bismo ovdje spomenuli. Nakon što se mjesecima borio s krvarenjem iz nosa, jedan je Saudijac konačno odlučio potražiti liječničku pomoć. Ono što su doktori pronašli u nosu ovog muškarca šokiralo je i njih same budući da mu je iz nosne šupljine krenuo rasti zub koji je dotad već dosegao veličinu od nekoliko centimetara!

Nakon što su ga doktori uspavali općom anestezijom te obavili potrebni kirurški zahvat kojim su odstranili ekstra zub, ovaj se je sretnik u konačnici u potpunosti upozorio pa danas može ispričati priču kakvom se ne može pohvaliti nitko drugi na svijetu!