CHEF TOMAŽ KAVČIĆ

Nećete odoljeti janjetini u ružmarinu i češnjaku

30.12.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Janjetina se tradicionalno priprema za novogodišnja slavlja, a ako je ta vrsta mesa uvijek i na vašem stolu, u 2016. uđite ukusnim jelom prema receptu slovenskog chefa Tomaža Kavčiča

Chef Tomaž Kavčič pionir je slow kuhinje u Sloveniji i četvrta generacija obitelji koja vodi poznati i nagrađivani restoran Pri Lojzetu, smješten u dvorcu Zemono u Vipavskoj dolini. Stil kuhanja Tomaža Kavčiča vrlo je jednostavan, a on tvrdi da i najobičnija jela poput goveđe juhe ili pirea od krumpira mogu zablistati na stolu. Jedini je slovenski dobitnik prestižnog talijanskog priznanja Zlatni kuhar (Cuoco d'oro) i uspješno surađuje s trgovačkim lancem Lidl s hrvatskim chefom Matom Jankovićem.

Recept za janjeći but s ružmarinom i češnjakom uz mladi krumpir iz kuharice 'Tomaž vs. Mate' u izdanju Lidla, idealan je izbor za nedjeljnu, ali i novogodišnju trpezu.

Sastojci:


1 janjeći but
1 kg mladog krumpira
1 luk
ružmarin
maslinovo ulje
1 dl bijelog vina
sol i papar

Priprema

Janjeći but našpikajte češnjakom i grančicama ružmarina. Posolite i popaprite, posložite u lim za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Dodajte opran, oguljen i posoljen krumpir. Pecite na 200 stupnjeva Celzijevih oko 45 minuta. Meso iznutra treba ostati sočno i ružičaste boje.