PRIJEDLOG ZA RUČAK
Ne znate što kuhati? Isprobajte recept za zapečene cannellone koje će obožavati svi ukućani

Izvor: Profimedia / Autor: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia
-
VRIJEME JE ZA SLATKO
Tko bi odolio ovom ukusnom desertu u čaši, gotovom u samo pet minuta
-
PRIJEDLOG ZA RUČAK
Ako ne znate kako iskoristiti slatki kupus, predlažemo vam da isprobate ovaj recept za polpete koji će vas oduševiti
-
SVI JE ŽELE PROBATI
Recept koji je zaludio Instagram: Najukusnija tjestenina gotova u svega 10 minuta koja će vas osvojiti mirisom i okusom
Zapečeni cannelloni
Sastojci
- manja glavica luka
- 600 g mljevene govedine
- 200 ml pasirane rajčice
- 100 ml vode
- žličica soli
- 250 g gaude ili edamera
- 250 g cannellona
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g mozzarelle
Priprema
1. Na ulju podinstajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi lijepu žutu boju, dodajte mljeveno meso i posolite.
2. Sve dobro promiješajte, a nakon 15 minuta dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Poklopite i pustite da se krčka na vatri još 10 minuta.
3. Dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje i polovicu naribanog sira pa kuhajte još pet minuta.
4. Posudu za pečenje podmažite uljem pa ga premažite s malo vrhnja za kuhanje. Sirove cannellone napunite smjesom te ih poredajte dužinom cijele posude.
5. Ostatak smjese prelijte preko cannellona, a potom i ostatak vrhnja za kuhanje. Posipajte po vrhu ostatak naribanog sira i mozzarellu.
6. Cannellone prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Nakon 35 minuta pečenja izvadite jelo iz pećnice, skinite foliju i vratite u pećnicu na 10 minuta.
U slast!

Zapečeni cannelloni
Izvor: Profimedia / Autor: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- recept
- meso
- RECEPTI
- ručak
- tjestenina
- večera
- jelo
- obrok
- mljeveno meso
- tportalova slana kuharica
- slana jela
- zapečena tjestenina
- canelloni