SVI ĆE IH VOLJETI

Ne znate što biste spremili za ručak? Ove pljeskavice od krumpira odlična su ideja

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 05.10.2020 14:36
  • Objavljeno 05.10.2020 u 14:36
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

U nedostatku inspiracije za današnji ručak naišli smo na ovaj super jednostavan recept koji možete poslužiti kao cjelovit obrok, uz salatu i neki fini umak. Riječ je o polpetama od krumpira i mljevenog pilećeg mesa koje su gotove vrlo brzo, a toliko ukusne da će ih sigurno zavoljeti svi ukućani. Mi smo ih poslužili u kombinaciji sa šopskom salatom i umakom od jogurta, a recept potražite u nastavku teksta

Sastojci (za četiri osobe)

  • 400-500 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
  • 2 veća krumpira
  • 2 glavice luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica kukuruznog ili bijelog brašna
  • malo mlijeka
  • 1-2 jaja
  • po želji ribanog tvrdog sira
  • Sol
  • Papar
  • Crvena paprika

Priprema

1. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir narezan na kockice.

2. Skašite krumpir kao kada radite pire. Pustite ga da se ohladi (bilo bi idealno kada biste pire napravili večer prije ili barem sat vremena prije pripreme polpeta).

3. Usitnite u električnoj sjeckalici luk i češnjak i umiješajte ih u pire.

4. Dodajte sol, papar, crvenu papriku, krušne mrvice, brašno, jaje, mljeveno pileće bijelo meso i ribani sir. Dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.

5. Od smjese oblikujte polpete.

6. Zagrijte ulje na tavi i polpete kratko popržite sa svake strane.

Polpete možete raditi i bez mljevenog mesa s istim sastojcima. U tom slučaju vam predlažemo da ih prije prženja uvaljate u brašno, jaja i krušne mrvice. Polpete poslužite sa salatom po želji i umakom od punomasnog jogurta, češnjaka, senfa, soka limuna i vlasca. U slast!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!