SVI ĆE IH VOLJETI
Ne znate što biste spremili za ručak? Ove pljeskavice od krumpira odlična su ideja

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia
-
UKUSNO I JEDNOSTAVNO
Donosimo vam recepte za tri originalna priloga koji će se savršeno sljubiti s mesom i ribom
-
JESENSKO JELO
Prava poslastica: Savršen recept za jednostavnu i ukusnu tjesteninu s gljivama
-
IDEJE ZA DESERT
Osim što se jednostavno priprema, ovaj će vas kolač oboriti s nogu svojim čarobnim okusom
Sastojci (za četiri osobe)
- 400-500 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
- 2 veća krumpira
- 2 glavice luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica kukuruznog ili bijelog brašna
- malo mlijeka
- 1-2 jaja
- po želji ribanog tvrdog sira
- Sol
- Papar
- Crvena paprika
Priprema
1. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir narezan na kockice.
2. Skašite krumpir kao kada radite pire. Pustite ga da se ohladi (bilo bi idealno kada biste pire napravili večer prije ili barem sat vremena prije pripreme polpeta).
3. Usitnite u električnoj sjeckalici luk i češnjak i umiješajte ih u pire.
4. Dodajte sol, papar, crvenu papriku, krušne mrvice, brašno, jaje, mljeveno pileće bijelo meso i ribani sir. Dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.
5. Od smjese oblikujte polpete.
6. Zagrijte ulje na tavi i polpete kratko popržite sa svake strane.
Polpete možete raditi i bez mljevenog mesa s istim sastojcima. U tom slučaju vam predlažemo da ih prije prženja uvaljate u brašno, jaja i krušne mrvice. Polpete poslužite sa salatom po želji i umakom od punomasnog jogurta, češnjaka, senfa, soka limuna i vlasca. U slast!
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- krumpir
- ručak
- večera
- jelo
- jela
- mljeveno meso
- tportalova slana kuharica
- slana jela
- pljeskavice
- pljeskavice od krumpira