RAGU OD VEPROVINE

Ne znate kako pripremiti divljač? Zahvaljujući ovom jednostavnom receptu Karmele Vukov Colić to nikada nije bilo lakše

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 25.04.2021 15:03
  • Objavljeno 25.04.2021 u 13:40
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: MARKO PRPIC/PIXSELL i ciao-karmela.eu

Možda ste bili u prilici da pripremite neku deliciju s divljači, no zbog neiskustva na isto se niste usudili? Ne morate biti u strahu, jer priprema, primjerice veprovine, ne mora biti niti najmanje zahtjevna i komplicirana

Na svom već dobro poznatom blogu ciao-karmela.eu, voditeljica Karmela Vukov Colić podijelila je svoj recept za ragu od veprovine, koji je pripremala za svoju televizijsku emisiju Kuhinja sv. Hildegarde.

Priprema je izuzetno lagana, stoga, ukoliko dođete u priliku i nabavite neku divljač, usudite se isprobati!

Sastojci:

  • 1 kg mlade veprovine - Za pac: crno vino, 5 češnjeva češnjaka, 2 luka narezana na ploške, lovor
  • 1 žl maslaca
  • sol, papar, začinske trave (galgant, zubovac, majčina dušica…)
  • 1 šalica grožđa
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žl pirovog brašna

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Priprema:

Meso narežite na kockice veličine zalogaja i pomiješajte sa svim sastojcima za pac pa ostavite 2 dana u glinenoj posudi.

Napacano meso izvadite, ocijedite (pac sačuvajte!), a meso prepecite na maslacu. Dolijte pac, začinite i kuhajte poklopljeno 60 – 75 min, dok veprovina ne omekša.

20-ak minuta prije kraja dodajte grožđe.

U šalici pomiješajte brašno i vrhnje i umiješajte u ragu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!