ZNATE LI ŠTO JE?

Ne, ovo nije pravi Bugatti Veyron

18.07.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Ne poznajemo mnogo ljudi koji mogu izdvojiti milijun eura za Bugatti Veyron, no one vičnije korištenju indigo papira to očito nije spriječilo da izrade vlastiti primjerak

Na čudnovate kopije superautomobila nailazili smo i prije, a jedna od fascinantnijih, o kojoj više možete pročitati klikom na link ovdje, svakako je ona Lamborghini Aventadora koju je kineski frizer i brijač izradio u vlastitoj radinosti. Na njegovu kopiju tamošnji zakonodavac nije gledao blagonaklono pa mu je zaplijenjena uz adekvatnu globu.

Isto se nije dogodilo stanovitom Mikeu Dukeu koji je u izradu vlastitog Bugatti Veyrona utrošio devet mjeseci i nesumnjivo mnogo novca, no sada planira unovčiti svoj trud putem eBaya. Njegova kopija najbržeg automobila svijeta izgleda prilično vjerno iznutra i izvana, a superiornost prema svom uzoru pokazuje činjenicom da raspolaže smještajem za četiri umjesto samo dva putnika.

Ovo se može zahvaliti konfiguraciji Ford Cougara koji je dao svoju šasiju za izradu jedne od ponajboljih kopija koje smo imali prilike vidjeti, međutim potencijalni kupci koji su spremni iskrcati 89.000 američkih dolara za ovaj lažnjak mogli bi ostati razočarani performansama.

Naime, premda Duke tvrdi da su one zadovoljavajuće, nekako sumnjamo da Fordov2.5-litreni V6 benzinac može jednako vjerno imitirati performanse Bugattijeva osmolitrenog W16 sa 1.001 KS.