HVATAJTE BILJEŠKE

Ne odustajete od skinny traperica usprkos aktualnim trendovima? Ovo su najčešće greške koje radimo pri njihovom odabiru

16.12.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Iako skinny trapericama stalno predviđaju konačno umirovljenje, one su još uvijek tu, a mnoge ih se trendseterice nerado odriču, budući da se odlično kombiniraju upravo sa jesensko-zimskim čizmama i combaticama

Već dugo čitamo kako je uskim modelima traperica konačno odzvonilo te kako će traperice širih nogavica nadahnute modom 90-ih potpuno istisnuti vječite skinnyice.

Pripijene modele traperica među prvima je popularizirala manekenska legenda Kate Moss koja ih se s puno stila spojila s trendi balerinkama te tako bila predvodnica trenda uskih traperica koje su dugo dominirale modnim svijetom.

Premda su modeli visokog struka sa širim nogavicama posve osvojili modni svijet pa se iz takvih traperica ne skidaju slavne zaljubljenice u modu poput Irine Shayk, Belle Hadid, Kendall Jenner, Selene Gomez ili Jessice Alba, za mnoge zaljubljenice u modu, skinny traperice itekako su još uvijek vrlo poželjne.

Kako su iznimno laskavog kroja rado ih nose i modne ikone poput Olivije Palermo ili Rosie Huntington-Whiteley.

  • +30
Traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nikakvo čudo jer imaju nekoliko prednosti: lako se kombiniraju s glomaznim zimskim modelima obuće ali i ako si primjerice od tamnog denima, svaku figuru pouzdano čine mršavijom.

Ako ih i vi volite nositi evo o čemu trebate voditi računa:

1. Skinny traperice kombinirate s vrlo uskim topovima

Usko gore i dolje? Stajling koji je toliko pripijen da izgleda kao druga koža, na većini ljudi baš i ne izgleda dobro. Stajling će biti mnogo laskaviji za figuru, a i moderniji ako svoje uske traperice kombinirate s npr. širim topom, sakoom, košuljom ili džemperom.

2. Uske traperice nosite uz visoke tenisice

Postoji mnogo cipela koje dobro idu uz skinny traperice, ali visoke tenisice nisu među njima. Naime, skinny traperice i visoke tenisice u kombinaciji nisu dobar odabir i noge čine debljima nego što jesu. Ako se još hlače naboraju na gležnjevima, odmah odustanite od ovog outfita.

3. Uske traperice u super uskim čizmama

UVIJEK U TRENDU

Zagrepčanke pokazale kako nose najpoželjnije komade na modnoj sceni

Pogledaj galeriju

Uske traperice u vrlo uskim čizmama? Ovo nikako nije dobro modno rješenje osim ako vas priroda nije nagradila nogama supermodela. Skinny traperice i čizme modernih naboranih sara, s druge strane, izgledaju vrlo chic i stvaraju iluziju vitkih i dugih nogu. Dodatni savjet: Traperice i čizme trebaju biti vrlo slične boje, to dočarava optički ekstra duge noge.

4. Uske traperice predugih nogavica

Ako se hlače naboraju na gležnjevima, svakako biste trebali skratiti traperice. Ovo nikako nije laskav detalj i svakako ga izbjegavajte jer će upropastiti i najbolji stajling.

5. Izbjegavajte skinny traperice od izblijedjelog denima

Traper hlače, posebno vrlo uske skinny traperice koje imaju npr. jak kontrast na bedrima, mogu vas proširiti i dodati kilograme. Svakako je bolje koristiti jednoličnije i tamnije nijanse trapera.