POPULARNE 'GOJZE'

Klasik s kojim jednostavno nema greške: Ovaj model udobnih zimskih cipela nikad nije bio poželjniji

16.12.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Combat čizme, tople uggsice, visoke čizme do koljena ili klasične bajkerice među najpopularnijim su odabirima za jesensko/zimsku sezonu, a tu treba svakako pridodati vječite planinarske modele, odnosno gojzerice

Popularne planinarske čizme prepoznatljivog dizajna, s efektnim kukicama i uočljivim vezicama s vremenom su se transformirale u poželjan dodatak svakoj modnoj kombinaciji.

Ove jeseni je trendi gojze isfurala s puno stila i omiljena modna ikona Blake Lively - crne planinarske čizme spojila je sa skinny trapericama visokog struka, kratkom bijelom košuljom i laganim kardiganom u crnoj boji.

  • +23
Zimske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Modni brendovi ove su se godine osobito potrudili oko ponude - doista nikad nije bila bogatija.

Ako sumnjate u to da se tipične planinarske čizme mogu uklopiti u modne kombinacije za gradske ulice, ne brinite.

  • +3
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ove se sezone radi o iznimno privlačnim i chic varijantama koje izgledaju ultra moderno, a ako se odlučite za npr. klasične crne modele, nećete pogriješiti jer izgledaju trendi, elegantno i prikladni su za svakodnevne stajlinge i izvan planinarskih staza.

Osim toga, idealne su za hladna godišnja doba jer imaju rebraste potplate koji osiguravaju siguran korak čak i na zaleđenom tlu ili snijegu. Također, njihova visina stabilizira gležanj.

I dok klasične planinarske cipele obično dolaze u smećkastim ili zelenkastim prirodnim tonovima, koji su manje skloni mrljama, chic modeli za 2021. najčešće su u crnoj boji, što inače prilično sportskim cipelama daje dozu elegancije. A ako se ne možete odreći obuće na petu, bez brige, možete se odlučiti i za takav model planinarskih čizama.

Kako ih kombinirati? Bez problema se sljubljuju sa suknjama ili haljinama, što dokazuje influencerica Eni na Instagramu, a crne gojzerice osvojile su i trendsetericu Eriku Boldrin.