KULINARSKA LEGENDA

Naučite tajne kuhanja s Alice Waters

07.05.2013 u 12:52

Bionic
Reading

Pođite na kulinarsko putovanje sa slavnom američkom autoricom Alice Waters i pustite da vas, korak po korak, vodi carstvom zdrave domaće kuhinje

Već više od trideset godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju. Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima. U knjizi 'Umjetnost jednostavne hrane' pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.

Alice Waters vlasnica je restorana Chez Panisse u Berkleyju s četrdesetgodišnjom tradicijom zasnovanom na principima jednostavne, sezonske, domaće prehrane. Restoran je dobio priznanja magazina Gourmet i ponosan je vlasnik Michelinove zvjezdice te je nadahnuo stotine uglednih kuhara diljem svijeta svojom kulinarskom filozofijom. Između ostalih, tu su svjetski poznat Jamie Oliver i naša poznata kuharica Ana Ugarković. Alice Waters velika je inspiracija Ani Ugarković, a ona joj je posvetila poseban kutak u svom restoranu te je napisala i predgovor za ovu knjigu.

Naučite se opustiti u kuhinji, ne držati se slijepo svakog recepta, od riječi do riječi, već kombinirati tehnike i namirnice u skladu sa svojim željama i ukusom. Pisanje Alice Waters toliko je puno strasti, znanja, iskustva i poštovanja prema namirnicama da će i potpuni početnici, kao i profesionalci u kuhinji, s užitkom pročitati ovu knjigu od korica do korica, a stečene vještine i ideje upotrebljavati cijeloga života.