ZA ŽENE U ZNANOSTI

Natječaj za stipendije za mlade znanstvenice

06.10.2011 u 12:07

Bionic
Reading

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO već šestu godinu za redom provode program 'Za žene u znanosti' kojim, osim što sa stipendijama nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice, promiču žene u znanosti te njihovu važnu ulogu u razvoju znanosti i društva

Natječaj 'Za žene u znanosti' je raspisan na stranicama Ministarstva kulture www.min-kulture.hr do 4. studenog 2011. Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal Adria dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 4000 eura.

Programom 'Za žene u znanosti' L'ORÉAL i UNESCO žele ukazati na važnu ulogu žena u znanosti, nagraditi uspješne mlade znanstvenice koje trenutno kroče znanstvenim stazama te potaknuti buduće znanstvenice da se odluče svoju budućnost posvetiti znanosti. Nacionalnim programom stipendiranja 'Za žene u znanosti' L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture do danas su nagradili 18 iznimnih mladih hrvatskih znanstvenica.

L'Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO u okviru programa 'Za žene u znanosti' 2012. nagradit će četiri mlade hrvatske znanstvenice u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodoslovnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, jednogodišnjim stipendijama u iznosima od 4 tisuće eura. Vrijedna stipendija je osim financijske podrške i veliko priznanje.

Prijave kandidatkinja pristigle do 4. studenog ove godine evaluirat će Natječajno povjerenstvo 'Za žene u znanosti' 2012., na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem te s članovima: akademicima Vidom Demarin, Sibilom Jelaskom, Krešimirom Nemecom i Vladimirom Paarom, prof.dr.sc. Helenom Jasnom Mencer, prof.dr.sc.sc. Ivanom Vickovićem, dr.sc. Katicom Biljaković te dr.sc. Ivanom Mrkonjić, a rezultati će biti poznati tijekom siječnja 2012.