U OSIJEKU

Natječaj za kratki igrani film za festival o pravima djece

16.10.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Grad Osijek ugostit će većinu aktivnosti 4. izdanja Festivala o pravima djece koji se ove godine paralelno održava u osam gradova. Kao i prošle godine, Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj jer je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima

Festival organizira Ured UNICEF-a u Hrvatskoj u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Četvrto izdanje Festivala održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Tema ovogodišnjeg Festivala o pravima djece je 'različitost'. Poštivanje različitosti je u srcu Konvencije o pravima djece, u povodu koje je Festival i pokrenut 2009. godine. Program Festivala, uz projekcije dječjih i filmova za odrasle, uključuje popratna događanja kao što su različite inkluzivne radionice za djecu. Festival će u četiri dana trajanja, u kinima Blitz Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Dubrovniku i Varaždinu, prikazati niz filmova djece i mladih iz Hrvatske i svijeta.

Danas je raspisan natječaj za scenarij kratkometražnog filma za učenike srednjih škola na temu 'Različitost je zajednička baš svima'. Autori pet najboljih scenarija bit će pozvani sudjelovati u scenarističkoj radionici u sklopu Festivala koju će voditi Irena Krčelić. Festival će podržati proizvodnju jednog filma u iznosu od pet tisuća kuna te ostale u iznosu od tisuću kuna. Filmovi filmskih srednjoškolskih družina bit će prikazani na Festivalu sljedeće godine. Scenarije treba poslati do 31. listopada u tiskanom i digitalnom obliku na adresu UNICEF-a za Hrvatsku, Radnička cesta 41/7, 10000 Zagreb, s napomenom 'za natječaj: Različitost je zajednička baš svima'.