NOVO LICE HDZ-A

Nasljednica Antonije Mišure sa šubarom i lažnjak torbom

12.01.2017 u 12:20

Bionic
Reading

Iako modne odabire modernih i uspješnih političarki najčešće imamo prilike vidjeti u Saboru, ovaj put stajlingom se istaknula HDZ-ova vijećnica iz Šibenika - Zrinka Abramović

Na 28. izvanrednoj sjednici šibenskog Gradskog vijeća poduzetnica Zrinka Abramović, koja inače ima kozmetički salon, plijenila je pažnju zimskim outfitom. S obzirom na protekle hladne dane, Abramović se zaštitila od hladnoće toplom bijelom šubarom. No unatoč upečatljivom modnom dodatku, HDZ-ova vijećnica više je plijenila pažnju torbicom koju je držala na stolu.

Naime, mala crna torbica neodoljivo podsjeća na onu svjetski poznate modne kuće Saint Laurent iako je teško moguće da se radi o originalu s obzirom na pogrešan logo na kojem umjesto YSL stoji YOL, ali i sam izgled torbe koji se čini kao kombinacija nekoliko modela kultnog brenda.

Lijepe torbice, baš kao i cipele, tiha su patnja mnogim ženama, a kako si rijetko tko može priuštiti skupocjene brendirane ljepotice, Zrinka Abramović nije prva političarka koja nije razmišljala da ne bi smjela kupovati falsifikate. Originalne torbice poznatih modnih kuća kreću se u peteroznamenkastim iznosima, dok su kopije tek po nekoliko stotina kuna.

S istim su se problemom prije nekoliko godina primjerice susrele Jadranka Kosor i Milanka Opačić

'Bolje bi bilo da premijerka prizna da je original, nego da nosi falsifikat. Kupnjom faksifikata krši se šest zakona o intelektualnom vlasništvu, s tim da je puno gore kad to čini javna osoba poput premijerke, jer ona time šalje poruku drugima koji je vide kao uzor', rekli su tada u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo za Jadranku Kosor, koja je imala torbu nalik Fendijevoj.

Naime, hrvatsko zakonodavstvo predvidjelo je novčanu ili zatvorsku kaznu i za one koji nose krivotvorine, ne samo za one koji ih proizvode i distribuiraju, ali to se najčešće u praksi ne primjenjuje. Obično se sankcioniraju oni koji na tome zarađuju prodajom.


Zrinka Abramović u šibenskom Gradskom vijeću inače mijenja Novicu Ljubičića, novog direktora javnog poduzeća Gradska čistoća, no zbog plave kose i fizičke sličnosti mnogi su ju odmah usporedili sa sportašicom Antonijom Mišurom, koja je kao HDZ-ova predstavnica također sjedila u klupama šibenskog Gradskog vijeća.

Abramović je za portal Šibenik otkrila svoje političke stavove, poput onih da nije za potpunu zabranu pobačaja, misli da je u školama potreban zdravstveni odgoj te joj ne smeta ako ju uspoređuju s Antonijom Mišurom.

'Godi mi kad me uspoređuju s tako lijepom, pametnom i silno ambicioznom osobom kakva je Antonija koja je, osim sportskih uspjeha, dokazala da se može kvalitetno angažirati u politici i na drugim planovima. Slično doživljavam i sebe, kao ambicioznu ženu koja uz vlastiti posao i obitelj može uspješno biti i stranački angažirana djelovanjem u šibenskom Gradskom vijeću', rekla je Abramović za šibenski portal