'NOMADICA'

Nakon Dubrovnika, omiljena hrvatska dizajnerica pravu je modnu poslasticu priredila u dolini rijeke Neretve

06.09.2020 u 19:55

Bionic
Reading

Matija Vuica i ovoga je puta odlučila biti drugačija od drugih, pa je svoju novu kolekciju odlučila 'prošetati' Hrvatskom i to na nomadski način. Riječ je o jedinstvenom konceptu, modnom performansu, kojim je Matija Vuica napravila malu modno-turističku turneju, a za modele je odabrala i poznata lica, ali i mlade studentice iz njezinog rodnog Metkovića

'Svi smo u istim nemogućnostima realizirati projekte u okviru svojih zanimanja na način i u obimu kako smo to inače radili. Preostalo je istražiti nove mogućnosti, ne stati i čekati 'bolja vremena', nego, dapače, upregnuti svu energiju u nove poduhvate. Svoju veliku reviju, koju sam planirala u sprnju, a odustala zbog epidemioloških razloga, učinit ću sada još većom', otkrila je Matija Vuica.

Njezine kreacije, koje je pripremala posljednjih mjeseci, na svom će nomadskom pohodu osvjetljivati ulice i trgove, vilinski se ukazati na neočekivanim mjestima te u potpunosti biti prepuštena oku slučajnog prolaznika, svima koji se tamo zateknu.

  • +23
Matija Vuica - 'Nomadica' Izvor: Promo fotografije / Autor: Mara Bratoš

Modeli inspirirani ljepotama Hrvatske sjedinit će se u jedinstvenu modno-turističku razglednicu koja će obuhvatiti desetak lokacija i prepoznatljivim Matijinim modnim rukopisom, koji je prepoznat i van granica Hrvatske, ispisati priču o ljepoti Hrvatske na sasvim jedinstven način.

Turneju je započela u Dubrovniku, i ona je ostala zabilježena u objektivu Mare Bratoš koja je, uz Dariju i Saru Mikulandru te Lukreciju Dragić, bila i promotorica dubrovačkih ljepota. Nakon toga došao je red na dolinu rijeke Neretve i njezino prekrasno ušće.

'Neretva je rijeka moje mladosti, njena hladna voda me čeličila dok su se lopoči pleli oko mene, a boturi ocrtavali njenu obalu', priznala je dizajnerica. Matijine nomadice ovaj su put bile Metkovke, mlade studentice i buduće poslovne žene, Paula Volarević, Lea Leontenko i Marija Mijić u neretvansku glumicu Matiju Prskalo.

'Hrvatska je sigurna zemlja i turneja ide dalje', poručila je dizajnerica.