svi su se okretali za njima

Prkosi koroni: Senzacionalni modni performans Matije Vuice u srcu Dubrovnika

19.08.2020 u 13:07

Bionic
Reading

U vremenu kad se ne mogu događati velike modne produkcije na kakve smo navikli, jedna od naših najpoznatijih dizajnerica osmislila je nesvakidašnji, inovativni projekt. U Dubrovniku je startala njezina modno-turistička priča 'Nomadica' koja je oduševila slučajne i namjerne prolaznike na Stradunu. Sve o svom novom angažmanu Matija Vuica ispričala je za tportal

Mnogi su se turisti ugodno iznenadili kad su šetajući Dubrovnikom ugledali lijepe dame koje se prodefilirane u glamuroznim haljinama s potpisom naše i svjetski priznate dizajnerice.

'U protekla dva mjeseca Viktor Drago i ja osmišljavali smo projekt 'Nomadica'. Cilj ovog projekta je pronaći neki novi put prezentacije mode kroz turističku razglednicu diljem Lijepe Naše. 'Nomadica' će, kako sam izraz kaže, biti nomadska turneja gdje će se u sasvim nekim iznenadnim okolnostima i potpuno nenajavljeno događati modni performansi za slučajne ili namjerne prolaznike koji se tu zatknu pa će to ponekad biti na Stradun u Dubrovniku kako je bilo sada gdje smo započeli priču. Sutra selimo u dolinu Nervetve, u Metković gdje će biti druga priča 'Vile neretvanske' i dalje u sljedećem periodu nadajte nam se, da ćemo se pojaviti neočekivano od Dalmacije pa sve do naše Slavonije', ispričala nam je Matija Vuica.

Naša dizajnerica ta taj način prkosi trenutnoj situaciji oko pandemije koja vlada i donosi epidemiološki prihvatljivu modnu poslasticu. 'Crpimo naše energetske izvore i dajemo pozitivu. Hrvatska je puna pozitivne energije i života koju takvu kakva jest predstavljamo svijetu. Pozivamo sve neka dođu u našu lijepu zemlju', poručila je Matija.

  • +27
Modna dizajnerica Matija Vuica predstavila svoje nove haljine Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

'Svaku lokaciju predstavljat će žene upravo iz tog kraja, pa su tako u Dubrovniku bile Mara Bratoš koja je ujedno fotografkinja editorijala, dobra duša Grada, Darija Mikulandra Žanetić i njezina kćer Sara te Lukrecija Dragić, atletičarka i članica 'Aktivne Hrvatske', otkrila je dizajnerica.