ŠTO IH PLAŠI

Najveći seksualni strahovi muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.05.2013 14:40
  • Objavljeno 18.12.2009 u 12:00
erekcija

erekcija

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Muškarac je katkad sam sebi najgori neprijatelj. Pogotovo kad je riječ o seksu. Naime, mnogi od njih boje se da ne zakažu na tome području, pa stalno razmišljaju o mogućim problemima

Jesam li dovoljno dobar ljubavnik? Je li moj penis dovoljno velik? Hoće li ona ostati trudna? To su samo neka od pitanja koja se brojnim muškarcima motaju po glavi. Čak i oni najsamopouzdaniji imaju svojih strahova kad je seks u pitanju. Što je, dakle, to što ih najviše plaši?

Veličina penisa
Mnogi muškarci se brinu zbog veličine svoga penisa. Boje se da svojom veličinom neće uspjeti zadovoljiti partnericu te da će podbaciti kao ljubavnici. Stručnjaci kažu da je dobro da se muškarci s vremena na vrijeme podsjete da veličina uistinu i nije toliko bitna. Partnerica će puno više uživati ako muškarac zna koristiti 'opremu' koju ima na najbolji mogući način.

GULIVER / Getty images

GULIVER / Getty images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -


Ljubavničke vještine
Čak i oni koji će se zaklinjati da su odlični ljubavnici katkad će se zapitati jesu li to doista. Ljubavničke vještine posebno brinu muškarce koji su u novim vezama i žele pokazati partnerici da su sjajni ljubavnici. Činjenica je da muškarac nikada ne može točno znati kakav je ljubavnik, osim kad mu to partnerica izravno kaže. Ipak, njezini uzdasi tijekom seksa mogu mu reći mnogo o njegovim ljubavničkim vještinama.

Trajanje seksa

Hoće li seks prekratko trajati? Ili možda predugo? I to opterećuje muškarce jer se boje da na kraju izvedbe neće dobiti pljesak koji silno žene. Živimo u vremenu u kojemu za mnoge probleme postoje rješenja. Ako prebrzo ejakulirate, obratite se liječniku i vidite što možete napraviti. Ako pak teško dolazite do vrhunca, razmislite što dovodi to toga. Obično su problemi psihološke naravi, pa ne bi bilo loše porazgovarati s nekim o tome.

Izostanak erekcije
Ovo je možda najveći strah svih muškaraca - onaj od zakazivanja. Muškarcima koji o tome često razmišljaju, to se uglavnom i događa jer nedostatak erekcije obično uzrokuju psihološke teškoće. U nešto rjeđim slučajevima uzrok je fizičke naravi. Prestanite toliko razmišljati o tome. Ako ne možete, potražite stručnjaka za razgovor koji će vam pomoći da svoju koncentraciju usmjerite na nešto drugo.

Trudnoća i spolne bolesti

Ovo je također česti strah muškaraca. Kako biste se zaštitili od neželjene trudnoće, ali i spolnih bolesti, najbolje je koristiti kondom. Zapravo, ako niste sigurni u svoju partnericu, najbolje bi bilo suzdržavati se od seksa. Ako ste u stabilnijoj vezi, svoje strahove podijelite s partnericom i dogovorite zajedničku strategiju.

Loš seks

Mnogi muškarci boje se i da partnerica neće ispuniti njihova očekivanja te da će im se dogoditi loš seks. Od toga posebno strahuju prije prvoga seksa s novom partnericom. Stručnjaci kažu da je to loš stav te da neki muškarci imaju prevelika očekivanja. To što se žena nije odmah u krevetu pokazala kao pravi ekspert, ne znači nužno da je loša ljubavnica. Možda joj treba samo malo više vremena i zbližavanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi