bude se sjećanja

Najsretniji s Merkurom u Raku bit će Ribe, Škorpioni, Bikovi, Djevice i sami Rakovi, ali ne i ovi znakovi

09.07.2022 u 07:53

Bionic
Reading

Nakon dugog boravka u Blizancima, Merkur je ušao u Raka 5. srpnja i prolazit će kroz njega do 19. srpnja. Kada Merkur, planet razuma, ophođenja i prometa, putuje znakom Raka, razmišljanje i odlučivanje pod snažnim su utjecajem emocija i slutnji

Ovogodišnji Merkurov tranzit kroz Raka odvija se istovremeno sa Sunčevim, što govori da će idućih desetak dana biti prožeto naglašenom račjom energijom. Zahvaljujući njoj, spontano će vam u svijest izranjati ljudi i doživljaji iz davne prošlosti.

Sjećanja na stare prijatelje i kolege s kojima ste izgubili kontakt navodit će vas da provjerite što je s njima i jesu li uopće živi. Raspitivat ćete se o njima kod zajedničkih prijatelja ili ćete ih tražiti na internetu.

Možda ćete biti zadovoljni već i samim otkrićem nečijeg mjesta stanovanja, profesionalnog statusa i dostignuća. Neki od vas htjet će obnoviti kontakt s pronađenim starim znancem ili će iznenađeno primiti poruku nekog tko je na isti način tražio njih.

  • +2
Julia Roberts je Škorpion, rođena je 28. listopada 1967. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kopanje po prošlosti bit će noseća tema ovog razdoblja. Pregledavat ćete stare fotografije, čitati povijesne knjige i biografije, proučavati rodoslovlje svoje obitelji i porijeklo naroda. Intuicija će vam biti aktivnija i povremeno nadmoćnija u odnosu na racionalno zaključivanje. Više ćete se pouzdati u signale 'iz želuca' nego u informacije koje primite standardnim osjetilima, no to će biti dvosjekli mač.

  • +12
Jessica Biel je Riba, rođena je 3. ožujka 1982. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Najtočnije ćete odgovore dobivati kombiniranjem intuitivne i racionalne spoznaje. Najsretniji s Merkurom u Raku bit će Ribe, Škorpioni, Bikovi, Djevice i sami Rakovi. Njih će šesto čulo služiti bolje nego druge znakove, a komunikacija i promet odvijat će im se s manje zastoja i prepreka. Ovnovi, Vage i Jarci bit će češće žrtve svojih ili tuđih zabuna. Mogli bi poslati poruku pogrešnom primatelju, zaboraviti na dogovor ili zametnuti važan predmet. Merkur će se preseliti u Lava 19. srpnja, a tri dana kasnije slijedit će ga Sunce.

  • +14
Keira Knightley je Ovan, rođena je 26. ožujka 1985. Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia