UDOBNOST PRIJE SVEGA

Najpoželjnije klompe na modnoj sceni osvojile su i Ženu-mačku

31.05.2023 u 22:13

Bionic
Reading

Otkako im je 2020. godine udahnut novi život kroz suradnju sa streetwear brendom Stussy, klompe Boston brenda Birkenstock uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni

U vrijeme globalne pandemije postale su ultimativnim modelom obuće na modnoj sceni, a nedugo zatim postigle su kultni status. Dovoljan pokazatelj navedenog stajlinzi su modnih ovisnica s Instagrama i rasprodani status u gotovo svim trgovinama. Navedeno je u konačnici rezultiralo time da se ove klompe prepoznatljivog izgleda po peti put pronađu na popisu najpopularnijih komada prema istraživanju modne tražilice Lyst.

Izvorno lansirane 1979. godine, ove udobne i ležerne klompe osmišljene su kao prirodni nastavak anatomskih sandala brenda, a pritom nude prikladnu zaštitu za prste u svim vremenskim uvjetima, kao i ortopedske prednosti prepoznatljivih potplata.

I ove sezone ostaju jednim do najomiljenijih modela za nošenje u slobodno vrijeme, a vojsci slavnih obožavateljica ove udobnd obuće sada se pridružila Žena-mačka.

Zoë Kravitz oduvijek je voljela ravnu obuću, a njezin odabir obično čine  luksuzne natikače ili Mary-Jane cipele s potpisom brenda the Row. Kolekciji u ormaru sada je dodala najpoželjnije klompe na modnoj sceni, što je otkrila na ulicama New Yorka i u društvu glumačke kolegice Margaret Qualley.  

Zoe Kravitz i Margaret Qualley Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Vlatiti par klompi Boston stilizirala je bež čarapama, širokim trapericama, tamnozelenom majicom i traper košuljom. Nosila je i bejzbolsku kapu, te sunčane naočale kakve je 80-ih i 90-ih obožavala nositi njezina slavna majka Lisa Bonet.

Ulaskom u bostonsko ludilo, Zoë, koja u slobodno vrijeme također nosi Adidasove trendi Sambe, pridružuje se klubu slavnih obožavateljica koji uključuje Siennu Miller, Kendall Jenner i Kristen Stewart. Birkenstockov hibrid mokasinki i klompi može se pohvaliti istim gipkim oblikovanim ulošcima kao i omiljene sandale Arizona – još jedan hit model Birkenstocka s hipijevskim podrijetlom koji je postao omiljenim modelom ljubitelja mode.