pripreme za ljeto

Nikad lakše čišćenje omiljenih birkenstockica, evo kako ih pripremiti za nošenje

25.05.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Natikače brenda Birkenstock omiljena su ljetna obuća, no znojne noge i prljavština s ceste često mogu zaprljati drage nam natikače pa one izgledaju neuredno. Ukoliko dosad niste znali kako, ovaj savjet pomoći će vam da im vratite stari sjaj

Birkenstock cipele sve su popularnije i popularnije, posebice tijekom ljeta kada ih rado biramo i za odlazak na posao, ali i za odlazak na plažu. Oduvijek poznate po udobnosti, njihov uspon na vrh modnih trendova neosporiv je. Često nošenje tijekom ljetnih mjeseci rezultirat će da se gazištu pojavi taman obris vaših stopala koji je rezultat nakupljanja prašine i znoja pa i 'Birkenstockice' mogu izgledati pomalo nečisto i neugledno. Ipak, svaki problem ima svoje rješenje, a tako i ovaj.

Iako su Birkenstock natikače poznate po svojim prepoznatljivim ulošcima od pluta, ovaj dio cipele zapravo je izrađen od četiri različita materijala: pluta, jute, lateksa i antilopa.

Ukoliko se pluteni dio raspada, najbolje bi bilo da pomoć potražite od postolara koji će vam znati reći dijagnozu i kolike su šanse da vaše omiljene cipele prežive još jednu sezonu. Ipak, ukoliko je riječ o nečistom dijelu antilopa koji se direktno dodiruje s vašim tabanima - rješenje je tu.

Prirodno je da antilop s vremenom potamni, a promjena boje je očekivana jer ulošci za noge pokupe masnoću s bosih nogu i prljavštinu iz vaše okoline po kojoj se krećete. Ali ako vaša podloga smrdi, čini se ljepljivom ili sluzavom ili vam prlja stopala, možete je očistiti.

Za jedan par će vam trebati 20-60 minuta aktivnog rada, plus vrijeme da se osuši. Svakako imajte na umu da Birkenstockice ne ostavljate na radijatoru ili izravnoj sunčevoj svjetlosti jer ih to može dodatno oštetiti.

Za čišćenje antilopa upotrijebite četku za antilop ili četkicu za zube kako biste uklonili slobodnu prljavštinu i ostale ostatke prljavštine. Za blage slučajeve poslužit će brzo četkanje i brisanje. No da biste očistili teže mrlje, pokušajte ih trljati gumicom za brisanje kože (mnoge četke za brušenje kože dolaze s jednom, a možete čak upotrijebiti i standardnu ​​gumicu za brisanje olovke). Ukoliko je riječ o tvrdokornijim mrljama, možete koristiti šampon za antilop i nubuk. Ispirite ga mokrom krpom ili spužvicom, a višak vode možete i ukloniti suhim ručnikom.

  • +11
Riley Keough Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/LAGOSSIPTV/BUZZIPPER / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA