moderni look

Opet je u modi: Hit frizura iz 90-ih veliki je hit, a pristaje gotovo svakom tipu kose

05.09.2023 u 16:47

Bionic
Reading

Od cipela s platformom, širokih traperica i kratkih topova: kasne 90-e i početak 2000-ih trenutačno su najvažniji izvor inspiracije za trendseterice. No, ne samo u modnom smislu – frizure u stilu 90-ih vruću su jesenski hit

Bob frizura već dulje vrijeme je jedna od najpopularnijih frizura, a njegova inačica po uzoru na 90-e sada slovi za vrući jesenski trend. Nova trendi frizura, kakvu su već nosile Cameron Diaz i Gwyneth Paltrow, u jesen 2023. osigurat će ležerne retro vibre.

Bob iz 90-ih: Ovo je najcool jesenska frizura

Bob je bio i ostao miljenik trendseterica, 'it' djevojki i slavnih ljepotica jer uvijek izgleda elegantno, pruža odlično rješenje za izlomljene i ispucale vrhove, ali i osigurava moderan izgled. No, bob je obožavan i zbog svoje svestranosti jer se ponekad čini kao da postoji nova verzija ove klasike gotovo svaki tjedan – francuski, tupi ili kovrčavi bob samo su neki od primjera.

Sasvim očekivano, u iščekivanju nove sezone, javlja se i trendi verzija boba, i to onog iz 90-ih. Kao što mu i ime sugerira, to je frizura inspirirana 90-ima koju su nosile zvijezde ere kao što su Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow i Winona Ryder.

Ova verzija boba pružit će pomalo nostalgične trenutke jer pomalo podsjeća na vrijeme kada se 'Svi su ludi za Mary' vrtjelo na TV-u, a Kate Moss ili Naomi Campbell mogle se vidjeti u svakom časopisu. Naravno, nova trend frizura iz 90-ih također izgleda super cool - a to je ono što posebno karakterizira ovaj bob.

Bob iz 90-ih izrazito je kratka verzija klasike. Jer vrhovi sežu do obraza, najviše do brade. Vrhovi su mješavina tupog i slojevitog, jer dok su vrhovi ponekad ravno odrezani, u 90-ima su bili lagano slojeviti na vratu i sa strane. Kosa također može biti malo kraća ili duža sprijeda. Međutim, kako bi se izgled preveo u sadašnjost, slojevi će se ove sezone interpretirati vrlo suptilno što će bobu 90-ih dati suvremeni štih.

Kome pristaje bob iz 90-ih?

Bob iz 90-ih dobro izgleda sa svakim tipom kose, jer nježno slojeviti izgled čini da fina kosa izgleda voluminoznije, dok se gusta kosa može prorijediti i lijepo pada. Trendi frizura idealna je i za sve koji u jesen 2023. žele odvažiti na promjenu ili se jednostavno oprostiti od pomalo umornih vrhova. U svakom slučaju: bob iz 90-ih uvijek stvara vrlo svjež i moderan izgled i može se stilizirati na različite načine, od elegantnog do ležernog.

Što se tiče oblika lica, posebno se dobro slaže s ovalnim ili četvrtastim oblikom lica bob iz 90-ih daje mekani okvir i tako osigurava veliku vizualnu harmoniju.

Kako stilizirati bob iz 90-ih?

U 90-ima se preferirao ravan bob. Pegla za ravnanje i sprej za završnu obradu stoga su i danas idealni alati za elegantno oblikovanje frizure. Slično kao u 90-ima, vrhove možete sušiti malo prema unutra koristeći okruglu četku. No, isto tako možete pustiti bob da se osuši na zraku i oblikovati razbarušene vrhove sprejom za teksturu.

A tu je još jedna razlika u odnosu na 90-e. Trend frizuru danas je najbolje oblikovati s klasičnim razdjeljkom na sredini. Naime, duboki razdjeljak sa strane, koji je sa strane fiksiran kopčom za kosu à la Cameron i Gwyneth, izgleda, ipak, malo previše retro.