BRZO I UKUSNO

Najkremastija carbonara koju možete zamisliti

18.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih recepata iz talijanske kuhinje sigurno je tjestenina alla carbonara, a osim što je ukusna, idealno je jelo kad tražite neko brzinsko rješenje

Originalni recept za carbonaru nije svima po volji jer jaja ostaju djelomično sirova, ali sočni špageti sa zapečenom slaninom ili pancetom garancija su da se radi o jako ukusnoj kombinaciji koju trebate kušati.

Uz nekoliko jednostavnih sastojaka, prema prijedlogu gastro-kutka prestižnog New York Timesa, najkremastija carbonara koju možete zamisliti gotova je za 25 minuta.

Sastojci:

2 velika jaja i 2 žumanjka;
30 grama parmezana;
39 grama sira Grana padano;
crni papar i sol;
1 žlica maslinovog ulja;
100 grama pancete ili slanine, narezane na tanke ploške;
1 pakiranje špageta.

Priprema

Prvi korak: zagrijte vodu u većem loncu i odmah je prelijte u jednu zdjelu te pustite da stoji dok ne pripremite slaninu i ostale sastojke. U drugoj, pak, zdjeli pomiješajte jaja, žumanjke i obje vrste sira. Dodajte prstohvat soli i malo papra. Zatim stavite novi lonac vode da zavrije. Za to vrijeme na tavici prepržite trakice slanine ili pancete pa stavite sa strane. Čim voda proključa, skuhajte špagete, ocijedite i sačuvajte jednu šalice vode u kojoj su se kuhale. Vratite tavicu sa slaninom na vatru, dodajte špagete i miješajte minutu do dvije.

Sada izlijte vodu iz zdjele koja se grijala od početka pripreme. U toplu zdjelu stavite špagete i slaninu pa umiješajte jaja i sir. Ako jelo nije dovoljno kremasto, možete dodati malo vode od kuhanja tjestenine koju ste sačuvali. Poslužite odmah te naribajte malo parmezana, po želji.