ŠTO IZBJEGAVATI

Najbrži put do ravnog trbuha

10.07.2013 u 07:16

Bionic
Reading

Uskoro ćete na godišnji i trebate se skinuti u bikini, ili možda idete na večeru u superuskoj novoj haljinici. Hitno želite smanjiti te izdajničke naslage na trbuhu. Otkrivamo vam kako možete u kratkom vremenu i bez vježbanja imati manji trbuh

Izbjegavajte gazirana pića
Ako ste ljubitelj gaziranog, vrijeme je da nađete alternativu piću s mjehurićima. Naime, gazirana pića mogu učiniti da se osjećate naduto i da se to vidi. Pijte radije običnu vodu, ohlađeni čaj od đumbira ili svježi đumbir dodajte u zeleni ili crni čaj ili možda omiljeno jelo. Đumbir ima smirujući učinak na probavni trakt i može reducirati plinove.

Smanjite unos soli

Voda i sol se privlače kao magnet i ako jedete zasoljenu hranu, morat ćete piti puno vode i stoga biste se mogli osjećati napuhnuto. Kako biste smanjili zadržavanje vode u organizmu, jedite hranu bogatu kalijem poput avokada, banane, papaje, manga, lubenice. Kalij je prirodni diuretik i pomaže čistiti tijelo i reducirati vodu.

Ne jedite hranu koja napuhuje

Iako je iznimno zdrava, hrana poput cvjetače, kupusa, graha, brokule, celera, jabuka, krastavaca može vas napuhnuti, pa ako imate neko događanje na kojem morate zabljesnuti, radije izbjegavajte ove namirnice tih dana. Hrana koja ne napuhuje su tikvice, grožđe, dinja, bobičasto voće.


Izbjegavajte alkohol
Alkohol može utjecati na zadržavanje vode u organizmu pa je bolje piti vodu. Ako volite onu s okusom, dodajte običnoj vodi krišku limuna, limete, metvice ili malo bobičastog voća.

Izbjegavajte velike porcije hrane
Kokice ili velika porcija salate jesu zdrave, no zauzet će puno mjesta u trbuhu i dodati opsega struku. Ako želite da vam trbuh bude ravan, jedite manje porcije hrane, nezaslađeno voće, kuhano povrće, koje će vam osigurati vitamine, minerale i antioksidanse, a neće vas napuhnuti.

Ne jedite jako začinjenu hranu
Možda je ukusnija od jednostavnije pripremljenih jela, no opteret će vam probavni trakt i uzrokovati plinove. U prehranu uključite ružmarin, metvicu, cimet, jer ti začini smiruju probavu.

Još i ovo
Preskakanje obroka, prebrzo gutanje, žvakanje žvakaćih, ispijanje pića na slamku učinit će da progutate više zraka i da se nadmete. Da biste to izbjegli, nemojte da prođe više od pet sati a da niste jeli; jedite polako, svaki zalogaj dobro prožvačite. Osim toga, odbacite nezdrave grickalice kao međuobrok.