ABECEDA MLADOSTI

Najbolji saveznici u borbi protiv bora su...

19.10.2011 u 09:05

Bionic
Reading

Moguće je usporiti znakove starenja! Upoznajte svoje saveznike u borbi protiv bora kako biste ih znali bolje iskoristiti

Prema najnovijim spoznajama iz Vichyjeva laboratorija, 'mjesto radnje' pomlađujućih procesa nalazi se neposredno ispod površine, u dermalnom sloju kože. Njihov najnoviji serum iz linije Derm Source bazira se na 10-postotnoj ramnozi, biljnom šećeru dobivenom od srebrne breze koji ciljano djeluje na dermis, a pritom je vrlo blag prema osjetljivoj koži.

Koji su to najčešći aktivni sastojci, anti-age specijalci u hidratantnim i anti-age preparatima?

AHA (alfa-hidroksi)
ili voćne kiseline povećavaju proizvodnju kolagena, stimuliraju obnovu kože, poboljšavaju njen elasticitet i teksturu te smanjuju pore.


Koenzim Q10 snažan je antioksidant koji uspješno liječi suncem oštećenu kožu jer potiče nastanak novih stanica, zateže i zaglađuje kožu.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u potpornom tkivu; kako na sebe veže vodu, zaslužna je za napet i sjajan izgled kože. Popularni fileri zapravo su injekcije hijaluronske kiseline.

Retinol je čisti oblik vitamina A, prodire duboko u kožu, stimulira obnovu stanica i potiče izgradnju kolagena. Prilikom korištenja preparata na bazi retinola moguće su iritacije pa ga 'testirajte' imate li osjetljiviju kožu.

Rezveratrol
je polifenol koji se nalazi u grožđu; Harvardsko sveučilište proglasilo ga je najboljom prirodnom anti-age molekulom.

Vitamin C ili askorbinska kiselina ima antioksidativno djelovanje, pospješuje proizvodnju kolagena, ključan je za sjajnu i zategnutu kožu.

Vitamin E također ima moćna antioksidantivna ljekovita svojstava, povećava hidratantnu sposobnost kože.

Zeleni čaj je prirodni sastojak koji se može naći u hidratantnim preparatima, smanjuje upalne procese, nadutost i proširene pore.