trend sezone

Najbolje torbe za svaki dan: Ovo su hit modeli koje nećete ispuštati iz ruke

13.05.2023 u 07:33

Bionic
Reading

Na modnim pistama za jesen/zimu 2023. modeli su u rukama nosili doista svašta – od pudera (Giorgio Armani) do rubova kaputa (The Row), pa čak i grudi (Ann Demeulemeester). A kada nisu imali pune ruke kozmetike ili dijelova tijela, ruke su im bile omotane oko clutch torbica - jednog od najpopularnijih modela ove sezone

Naziv clutch može asocirati na niz tankih i, ruku na srce, dosta nepraktičnih torbica, u koje jedva stanu sve potrebne sitnice za večernji izlazak. Ali nedavne kolekcije brojnih modnih kuća predstavile su novu vrstu clutcha, praktične pratiteljice u svakodnevnim aktivnostima.

Zvjezdana postava koju je okupio brend Miu Miu – čine je Zaya Wade, Emma Corrin i Mia Goth, da spomenemo samo neke – smjestila je meke torbice na svojim prsima, ukrašene visećim kompletima ključeva. Napravljene su imajući na umu životni stil u pokretu – tako ih je lako u ruku uzeti ako ste u žurbi, a dovoljno su prostrane da u njih smjestite sve osobne stvari koje vam mogu zatrebati.

Ista nonšalantnost definirala je ponudu Maximiliana Davisa za Ferragamo, u kojoj su pozamašne kožne torbe lebdjele na pregibu ruku modela u nedostatku naramenica za nošenje na ramenu, izvedene u sjajnoj crnoj, jarkoj žutoj, optički bijeloj, tamnoplavoj i Davisovoj prepoznatljivoj crvenoj nijansi. Prikazani uz dizajnersku stilski dotjeranu ready-to-wear kolekciju, dodaci su bili snažan argument za prostrane dnevne clutch torbice, ali itekako je prisutno i tržište za uske stilove.

Kod Bottega Venete dvije su torbe bile bolje od jedne, jer ona presavijena i prazna s reljefom krokodila (pod pretpostavkom da je to radi umjetničkog učinka, a ne zbog funkcionalnosti) nosila se u istoj ruci kao i clutch torbica u boji senfa, ne deblja od tipkovnice. Dodatni dokaz došao je u obliku intrecciato clutch modela veličine laptopa.

Od ostalih kolekcija, clutch torbe manjih dimenzija pojavile su se zahvaljujući Conneru Ivesu i Gabrieli Hearst: prvi je debitirao s printanim stilovima, a potonja je nadomjestila nježnu kožu i pletivo metalnim torbama. Ako ste navikli nositi minimum potrebnog, ove su torbe definitivno za vas.

Nije dugo trebalo da taj trend pridobije vojsku obožavatelja. Rihanna je nedavno nosila Guccijevu reinterpretaciju svojih torbi Horsebit iz doba Toma Forda, koje su tek izašle s piste za jesen/zimu 2023., dok su jednostavne clutch torbice brendova Alaïa i The Row bile hit za Rosie Huntington-Whiteley. Što se tiče Kendall Jenner, ova street style trendseterica viđena je kako nosi torbu Jimmyja Chooa s dijamantnim okvirom i lančanom ručkom kao clutch model, replicirajući stajling viđen na pisti.

  • +3
Hit torbe za svaki dan Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije