NAJBOLJI IZBOR

Najljepše torbice sezone: Ovi modeli nosit će se od jutra do mraka uz sve iz ormara

08.04.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Kada je riječ o kupovini nove torbe, postoji nekoliko ključnih elemenata koji definiraju trendove za proljeće 2023. Ovi modeli vrlo brzo će se naći na listi želja svake prave zaljubljenice u modu

Za početak, nemoguće je pogriješiti prostranim i mekim ili modernim stilom u klasičnom obliku – nečime u stilu crossbody modela, baguettea i bucket torbica. Ti vječni i neuništivi modeli ažurirani su za proljeće te su tkani, prošiveni, presavijeni ili dolaze u trendi pohabanom izgledu.

Modeli torbi koje izgledaju kao da su već proživjele cijeli modni život uobičajena su tema koja zaokuplja brojne dizajnere ove sezone, a taj trend oživljava na svemu - od modela od meke naborane kože do onih ležernih, namijenjenih nošenju na ramenu.

  • +46
Torbe za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Za one koje priželjkuju nešto malo decentnije tiha luksuzna estetika uvijek je dobar izbor. Također su ove sezone veliki hit stilovi rezervirani za topli dio godine, poput tkanih basket torbi i platnenih bucket modela.

Prošiveni klasici

Prepoznatljiv stil luksuznih modnih kuća je kožna torbica za nošenje na ramenu s preklopom, zapečaćena odgovarajućim logotipom. Ovog proljeća vladaju ažurirane crossbody siluete dizajnerskih brendova kao što su Saint Laurent i Gucci, a načinjene su od prošivene kože. Osim toga, taj stil pokazao se, kao i uvijek, bezvremenskim.

Raskošni ležerni modeli

Ovosezonske prostrane torbice dolaze izrađene od ultrameke kože i antilopa u oblicima koji, iako vrlo ležerni, djeluju ipak znatno sofisticirano. Odličan primjer za to je torba Ellipse Bottega Venete - mekani oblik u obliku suze oblikovan je malim kožnim čvorom dok mu zlatni okovi daju elegantan dodir. Tu je i Loeweova izdužena torba Paseo, kojoj presavijeni kožni detalj daje mek izgled bez žrtvovanja modernosti zahvaljujući prepoznatljivim vezicama s čvorovima.

Tihi luksuz

Oni koji ove sezone žele uložiti u bezvremenski komad pronaći će odličan izbor u trendu tihog luksuza. Od novih minimalističkih brendova kao što su Savette i Demellier do luksuznih vladara tog stila kao što su The Row i Saint Laurent, ove torbe nude nenametljivo chic izgled za svaki dan.

Ukusno 'iznošene'

Ideja nečeg pohabanog ili rabljenog u modnom svijetu tema je koju vidimo na svemu, od kožnih jakni do ručnih torbica. Givenchy, naprimjer, svoju najnoviju torbicu za nošenje na ramenu opisuje kao 'iznošenu' dok su modeli u ponudi brendova Miu Miu i Saint Laurent izrađeni od kože koja izgleda grubo, prethodno izgrebana i nošena, osiguravajući cool izgled.

Modeli prirodnog stila

Ratan, rafija ili platno upućuju na slatke ljetne torbe. Zvijezde uličnog stila, influencerice i trendseterice zalažu se za nošenje tkanih torbi cijele godine, a elegantne opcije u dizajnu brojnih brendova, od Khaitea do Dragon Diffusiona, čine to tako lakim.

Novi bucket modeli

Od prirodnog platna, tkane kože ili antilopa u jarkim bojama, ovo proljeće nudi svjež izbor sezonskih torbica, savršenih za svaku priliku. Neka vas ovi praktični, ali zabavni stilovi odvedu ravno u ljeto.

'Skupljeni' tote modeli

Čini se da se druge siluete torbi povećavaju, ali one proljetne idu u drugom smjeru. Male do srednje velike ručke na vrhu zabavna su alternativa prepoznatljivom obliku, a mnoge od ovih strukturiranih torbi pravokutnog oblika nude dodatni remen za nošenje preko tijela. Istovremeno su dovoljno velike da se u njih pospreme sve ključne stvari, od sunčanih naočala do omiljene knjige, bilo da ste na odmoru, bilo u pokretu.

U obliku bageta

Ako postoji jedan trend torbica za proljeće 2023. koji sigurno nikada neće izaći iz mode, onda je to baguette torba. Uz prepoznatljivo udobno nošenje ispod ramena i zatvaranje na preklop, ne možete pogriješiti oblikom koji je Fendi učinio legendarnim.

Y2K nostalgija

Povratak trendova iz 2000-ih u posljednje vrijeme snažno je utjecao na kolekcije, bilo da se radi o minicama, bilo hlačama niskog struka. No to desetljeće svakako je ostavilo snažan dojam i na području torbica. Šareni modeli za nošenje na ramenu ukrašeni kopčama, džepovima, kamenčićima i drugim kičastim detaljima koji prizivaju Y2K predstavljaju savršene kandidate za torbice za 'izlaske'.