KĆI SUPERMODELA IMAN:

'Na dijeti sam od osme godine'

14.04.2010 u 15:14

Bionic
Reading

Kćerka slavne manekenke Iman prvi put je javno progovorila o svojim brojnim bitkama s kilogramima, za koje je velikim djelom zaslužan pritisak okoline da mora izgledati lijepo kao majka

Zulekha i Iman

Zulekha Haywood (31) opisala je kako je teško bilo odrastati kao debeljuca uz majku čijoj su se ljepoti i vitkoj figuri divili milijuni ljudi. 'Više-manje bila sam na dijeti od svoje osme godine, ali nijedna dijeta nije mi pomogla', rekla je Zulekha u intervjuu za magazin Glamour i dodala kako tek sada, nakon podvezivanja želuca, uspijeva kilažu držati pod kontrolom. Haywood je u svojoj najtežoj fazi imala čak 140 kilograma, no zahvaljujući operaciji svoju je težinu svela na svega 76 kilograma.

'Već sam kao dijete bila predebela, jela sam iz zabave. Moja prva dijeta bila je 'basta' dijeta. Moja majka, Iman, ikona ljepote i poklonica zdrave prehrane, rekla bi mi 'basta' (talijanski – dosta) kada sam bila na rubu prejedanja. Izbor je bio na meni, hoću li nastaviti ili neću. Obično bih spustila žlicu, no rado sam čistila police i frižider nakon ponoći', priznala je Haywood. 'U školi sam rado mijenjala jabuke za pite od jabuka. U kući smo uvijek imali dovoljno zdrave hrane i grickalica, ali uvijek mi je bilo draže potajno jesti slastice koje bih mijenjala za domaće zadaće.'

Na operaciju želuca odlučila se nakon što su je liječnici upozorili da joj je zdravlje ugroženo zbog debljine jer je na granici trajne pretilosti. Tijekom života prošla je gotovo sve konfekcijske brojeve, a nakon broja 26, sada nosi američki broj šest.

Zulekha Haywood kći je supermodela Iman i košarkaša Spencera Haywooda. Iman (55) je bila jedna od najuspješnijih manekenki svih vremena, a karijera joj je bila na vrhuncu u osamdesetima i devedesetima.